Çomu’ya reel ekonomiye katkı ödülü

Çomu’ya reel ekonomiye katkı ödülü

Çomu’ya reel ekonomiye katkı ödülü
Gündem 24.01.2013 10:49:00 2071 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen, "Hakkaniyet Hattı" konseptiyle düzenlenen ASKON 8. Olağan Genel Kurulu`nda Sunar Grup CEO’su hemşehrimiz Hüseyin Çomu, Başbakan’ın elinden ödül aldı.

ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin) 8. Olağan Genel Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 12 Ocak 2013 günü İstanbul’da gerçekleşti.

Genel Kurul`daki konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, ASKON İletişim Ödülleri ile Reel Ekonomiye Katkı Ödüllerini sahiplerine takdim etti. Sunar Grup adına grubun CEO’su Hüseyin Çomu Başbakan Erdoğan’ın elinden Reel Ekonomiye Katkı ödülünü aldı.

En hızlı yükselen şirket

Sunar Grup şirketlerinden Elita Gıda, 2011 yılı verilerine göre hazırlanan İSO 500 listesinde bir önceki yıla kıyasla 248 basamak birden atlayarak 223. sırada yerini aldı ve tüm sektörlerde en hızlı yükselen ikinci, gıda sektöründe ise en hızlı yükselen şirket oldu.

Elita Gıda, mısır yağının yanı sıra ayçiçeği, soya, kanola, fındık ve zeytinyağı ve ev dışı tüketime yönelik endüstriyel margarin üretimi ve satışı da gerçekleştirmektedir. Türkiye`de tarladan sofraya mısır yağı üretebilen tek entegre tesis olan Elita Gıda, ayrıca Türkiye bitkisel margarin pazarında daha kaliteli ürün, ve daha iyi hizmet sunma anlayışıyla bu pazarın da yüzde10’unu almayı hedeflemektedir. Elita Gıda’nın etkili iletişim tanıtım ve yurtdışı pazarlama stratejileri kapsamında ihracat yapılan ülke sayısını ve marka bilinirliğini artırmak için yaptığı çalışmalar da tüm hızıyla devam etmektedir. 2013 yılında Türkiye ayçiçeği yağı ihracatının yüzde 10`unu, mısırın ise yüzde 40`ını yapmayı hedefleyen Elita Gıda, 2012 yılında 65 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

 


Anahtar Kelimeler: