Darende´de Son Söz AK PARTİ

Darende`de Son Söz AK PARTİ

Darende´de Son Söz AK PARTİ
Gündem 11.08.2007 22:24:00 2222 0

22 Temmuz seçimlerinde %46.7 oy alarak büyük bir zaferle çıkan AK Parti, Darende’den 13 bin 556 kişinin oyunu alarak sandıktan galip çıktı. Seçimlerde Darende merkezi, beldeler ve köyler olmak üzere 120 sandık kuruldu. Seçmen listesinde yazılı olan 24 bin kişiden 18 bin 500’ü oy kullanırken itiraz edilmeksizin geçerli sayılan oy pusulalarının sayısı 18 bin 304 oldu.

Oy verme işleminin 16:00’da sona ermesinin ardından sandıkların açılmaya başlanmasıyla birlikte parti temsilcilerinde büyük heyecan gözlendi. Bazı parti temsilcileri oyların sayımında büyük sevinç yaşarken diğer temsilcilerde buruk sevinç yaşandı. 120 sandıkta kullanılan oyların sayım işleminin bitmesinin ardından oy pusulaları İlçe Seçim Kuruluna teslim edildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Darende’de de AK Parti ikinci döneminde oy oranını 5 bin artırarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.

Yapılan seçimde AK Parti 13 bin 556 oyla sandıktan birinci çıkarken mecliste muhalefet görevi üstelenecek CHP bin 973 oyla ikinci, MHP ise bin 704 oyla üçüncü parti oldu. 2002 Genel seçimlerine göre AK Parti büyük oranda oy patlaması yaparken MHP’de ise büyük bir düşüş yaşandı.

7 Milletvekili sayısı olan Malatya’dan 6’sını AK Parti alırken 1 milletvekilini de CHP almaya hak kazandı. Milletvekili sayısını da artıran AK Parti’nin 1 kişi hariç 5 vekilin hepsi yeni yüzlerden oluştu. Seçim sonuçlarına göre Malatya’dan; AK Partiden, Mahmut Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak, Mehmet Şahin, CHP’den Ferit Mevlüt Aslanoğlu meclise giden vekillerimiz oldu.

Malatya İlçeleri arasında en çok seçmeni bulunan Darende’de genel seçimlerde 120 sandıkta yaklaşık 500 kişi görev yaptı.

İlçe merkezinde emniyet, belde ve köylerde jandarma oy kullanılan yerlere görevliler tahsis ederek seçimin güven içinde geçmesini sağladılar. 22 Temmuz sabahı 6’da başlayıp 16:00’da sona eren oy kullanma işleminin ardından sandık görevlilerince titizlikle sayılan oylar tutanaklarla tanzim edildi. İlçe seçim kurulana teslim edilen oylar ve tutanaklar, seçmen ve sandık bakımından diğer ilçelerden fazla olmasına rağmen Malatya’ya en erken bildirilen ilçe oldu.

Seçimlerde Adana ve Malatya’dan aday olan hemşehrilerimiz Bekir Sarı, Çelebi Keyhıdır, Hakkı Güngör Gürbüz ve Hulusi Utebay milletvekili seçilemediler. Adana’dan aday olan Hulusi Utebay ve Malatya’dan aday olan Hakkı Güngör Gürbüz yeterli oyu alamazken Saadet Partisinden aday olan Çelebi Keyhıdır ise partisinin baraj altında kalması sebebiyle seçilemedi.

 


Anahtar Kelimeler: