Boru montajları yapıldı

Boru montajları yapıldı

Boru montajları yapıldı
Gündem 5.01.2013 10:00:00 1896 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki içme suyu şebekesinin yenilenmesine ilişkin yürütülen çalışmalara başlandığını bildirdi. Boru montajı ve kazıların başladığını ifade eden Özkan çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

İsa Özkan yaptığı açıklamada hali hazırdaki kaynaklardan saniyede 80 litre su aldıklarını ancak, eskiyen şebekede bu miktarın büyük kısmının kaybolduğunu belirtti. Yapımı başlayan proje ile kaptajların düzenlenmesi, ana isale hatlarının yenilenmesi, yeni su depoları yapımı ve ilçenin tamamında şebekelerin değiştirilerek Darende’nin gelecek 100 yılına hitabedecek şekilde içme suyu sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

80 km kazı yapılacak

İhale ile projenin yapımını üstlenen firmanın 80 kilometre kazı yapacağını, 1 adet 600 metreküplük, 2 adet 400 metreküplük 1 adette 50 metreküplük 4 yeni depo inşa edileceğini belirten İsa Özkan, hali hazırdaki 850 metreküp kapasiteli depoların elden geçirilip içlerinin fayansla kaplanacağını ifade etti.

Proje kapsamında 2 kaptaj kurulacağını, terfi merkezi yapılacağını ve 63 kilometresi şehir içi şebekesi, 17 kilometresi de ana isale hattı olmak üzere kazı yapılarak boruların döşeneceğini bildiren İsa Özkan, kış aylarında hava şartları müsaade ettiği sürece çalışılacağını dile getirdi.

Akıllı sayaç sistemi kurulacak

Yenilenecek içme suyu çalışmaları kapsamında kayıp ve kaçağı tespit edebilecek otomasyon sistemi ile aboneler için akıllı sayaç sistemine geçileceğini de dile getiren Başkan Özkan; “İçme suyu sorunu da tamamlandıktan sonra alt yapıyla ilgili herhangi bir problemimiz kalmayacaktır. İlçemizin çehresini değiştirecek üst yapıyı da bir an önce gerçekleştirmek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: