Hastanede kütüphane oluşturuldu

Hastanede kütüphane oluşturuldu

Hastanede kütüphane oluşturuldu
Sağlık 5.01.2013 09:56:00 13882 0

Hastalar can sıkıntısını kitap okuyarak giderecek

Malatya’nın ilk “Hastane Kütüphanesi” Darende’de açıldı

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde oluşturulan kütüphane ile hastalar yatılı tedavi gördükleri süreçteki boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirip can sıkıntısı çekmeyecek.

Kalkınma Bakanlığı’nca desteklenen, Malatya Valiliği’nin başlattığı ve SODES kapsamında “Hastalar Okuyor” adlı kampanya ile hastanelerde kütüphane oluşturulması amacıyla başlatılan çalışmada Malatya’nın ilk  “Hastane Kütüphanesi” Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde açıldı. Valiliğin gönderdiği kitaplar ile hazırlanan kütüphane hastanedeki okurların istifadesine sunuldu.

Genel kültüre katkı

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erhan Berk, kütüphanenin faaliyete geçmesi nedeniyle yaptığı açıklamada vatandaşların tedavilerinin yanı sıra genel kültürlerini de geliştireceklerini bildirdi.

Başhekim Berk, Malatya’nın kütüphane açan ilk kamu hastanesi olduklarını dile getirerek yıllık 150 bin dolayında tedavi hizmeti verdikleri vatandaşlardan yaklaşık 5 binin yatarak sağlığına kavuşturulduğunu ve gün boyunca bir hayli boş zamanı olan hastaların kitap okuyarak tedavi süreçlerini en iyi şekilde değerlendirmeye başladıklarını kaydetti.

Tedavi gören vatandaşların yanı sıra 250 çalışanın görev yaptığı hastanedeki kütüphaneden kurumda bulunan herkesin yararlanacağını ifade eden Erhan Berk, “Çağın gereksinimlerine göre sağlık hizmetlerini bölge halkına ulaştırmayı görev edinen hastanemiz ileriye yönelik daha kaliteli hizmet sunmayı amaç edinmektedir.” dedi.

Hastalardan büyük ilgi

Kütüphane görevlisi Meryem Karaca da her yaş grubundan insanın yararlanacağı eserler ve yeni çıkan kitaplarla birlikte 600 dolayında yayının yeraldığı kütüphanenin hastalar tarafından büyük ilgiyle karşılandığını söyledi.

Hastanede tedavi gören Büşra Şimşek de kitap okuyarak vakitlerini değerlendirerek can sıkıntısı yaşamadıklarını belirtti. Kütüphaneden yararlandığını ifade eden Şimşek, tedavi sürecinde kitap okuyarak zamanını en iyi şekilde değerlendirdiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: