Muhtarlar bilgilendirildi

Muhtarlar bilgilendirildi

Muhtarlar bilgilendirildi
Gündem 5.01.2013 09:48:00 1803 0

Darende’deki köy muhtarlarına Malatya’nın da aralarında yer aldığı onüç ilde Büyükşehir Belediyesi kurulmasına dair kanunla gerçekleşen ve yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Darende Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mehmet Dengir Maden Öğretmenevi Salonunda ilçedeki köy muhtarları ile bir toplantı yaparak tüzel kişilikleri mahalleye dönüşen yerler ve bundan sonraki uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Dengir Maden Darende’nin 6 beldesi ve 45 köyünün tamamının ilçe belediyesine bağlı mahalleye dönüştüğünü söyledi.

Kanunun Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından, sınırları il mülki sınırları olmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğunu söyleyen Mehmet Dengir Maden; “İlgili kanunun birinci maddesine göre, ilçelerde tüzel kişiliği kaldırılan belde ve köyler, mevcut personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını 5 Ocak 2013 tarihine kadar ilçe belediyesine bildirecektir. Ayrıca konuyla ilgili Valiliğe de bilgi vereceklerdir.” dedi.

Maden, tüzel kişiliği kaldırılan tüm belde belediyeleri ve köylerin; taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları katılacakları ilçe belediyesinin onayı ile yapılacağını kaydetti.

Toplantıda ayrıca Darende Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) 2013 faaliyet döneminde üyesi olacak muhtarın seçimi de yapıldı. Yeşiltaş Muhtarı Muzaffer Aslan oy birliği ile 1 yıllığına SYDV üyesi olarak belirlendi.


Anahtar Kelimeler: