Tarım reformu verim artışı için

Tarım reformu verim artışı için

Tarım reformu verim artışı için
Gündem 5.01.2013 09:44:00 1690 0

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin Malatya’daki arazilerin verim artışını sağlamak için arazilerdeki toplulaştırma ve alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin Darende’de Başdirek, Yeniköy, Karaoğuz Köyleri ve Beybağı Mahallesindeki toplulaştırma ile ilgili yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Şahin, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’la görüşerek fikir alış verişinde bulundu.

Mehmet Şahin yaptığı açıklamada Tarım Reformu Genel Müdürlüğü olarak Malatya’da yaklaşık 60 milyon liralık bir bütçeyle 150 bin hektara hizmet vermekte olduklarını bildirdi.

Araziler her yönden inceleniyor

Toplulaştırma çalışması kapsamında sulama kanallarının kenarındaki parçalı arazilerin tümleştirilip bir araya getirilerek hepsinin yol ve su parselinin olacağını ifade eden Şahin; “Ayrıca buralardan alınan toprakların analizlerini yaptırıyoruz. Hangi tür ürünler yetişebilir, hangisi verimli olabilir, hangi tarz yöntemler uygulanabilir, bunların hepsini bir rapor halinde çıkarıyoruz. Tarımsal alt yapıya yönelik çalışmalarını yapıyoruz. Ondan sonraki üretim boyutu bakanlığın diğer birimleriyle koordineli bir şekilde devam edecektir. Sulaması, imarı, alt yapısı, kadastrosu yapılmış, bütün sınırları düzeltilmiş bir parseldeki ürün, oranı olmayana göre daha iyidir. Tüm bu çalışmalar verim artışı için.” dedi.

Darende’de de 4 köyde çalışmaları olduğuna değinen Mehmet Şahin; “Bu yerlerde arazi toplulaştırma tarla içi geliştirme projelerini uyguluyoruz. Bu projeler kapsamında köylerde kadastro elemeleri yol, su, parsel bırakılmasına yönelik tarla içi yollar, sulama yönündeki çalışmalarla ilgili DSİ ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bir köyümüzde kanalizasyon bir köyümüzde de içme suyu projesi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şahin ziyareti sırasında Somuncu Baba Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve ilçedeki turistik mekânları da gezerek bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler: