Evlerinde ziyaret edip sorunları dinledi

Evlerinde ziyaret edip sorunları dinledi

Evlerinde ziyaret edip sorunları dinledi
Gündem 5.01.2013 09:41:00 1559 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nca (SYDV) ortak yürütülen proje kapsamında inşa edilen,  bakıma muhtaçlarla engellilerin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ikamet ettiği konutlarda ailelerin sorunlarını dinledi.

5 bloktan oluşan 90 konutun bir süre önce ilçede ikamet eden, aralarında bakıma muhtaç, engelli ve kimsesizlerin de yer aldığı ailelere teslim edilmesinin ardından Kaymakam Aktaş, ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Düşük kalorili kömür ısıtmadı

Yoksullarla Dayanışma Haftası’na denk gelen ziyaretlerde vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca kendilerine verilen kömürlerin kalorileri düşük olduğundan apartmanların kalorifer sistemine uygun olmadığını ve devletten bu konuda yardım beklediklerini bildirdi. Bazı aileler de okula giden çocuklarına servis imkânı sunulmasını isteyerek Kaymakamdan konuyla ilgilenmesini bildirdi.

Yüzlerin gülmesi mutlu etti

Kaymakam Aktaş devletin gönderdiği kömürleri değiştirme şansları olmadığını ancak imkânları ölçüsünde bir miktar yakacak yardımında bulunabileceklerini dile getirdi. Önümüzdeki yıl için kalorifer sistemine uygun ve daha yüksek kalorili kömür talebinde bulunacaklarını ifade eden Aktaş; “Vatandaşlarımızın yeni evlerinde yüzlerinin gülmesi hepimizi mutlu etti. Birçoğu eski ve harap durumdaki evlerinden buradaki yuvalarına taşınarak yeni bir yaşama başladı. Bu konutlar, devletimizin büyüklüğü ve insanına değer vermesini yansıtan birer örnektir. 65 metrekare kullanım alanı olan 2+1 diye tabir edilen konutlar vatandaşlarımız için güzel bir imkândır.” dedi.

Devlet sorun çözmek için var

Devletin insanların ihtiyaçlarını yerine getirmek için varolduğunu dile getiren Mehmet Aktaş; “Devlet insanlara hizmet etmek, sorunlarını çözmek için var. Devlet güçlü olursa insanına daha çok hizmet eder.” diye konuştu.

Ziyaretlerde vatandaşlar kendileri için yeni bir yaşam oluşturan evlerden dolayı devlete minnet borçlu olduklarını kaydederek konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci ile SYDV Müdürü İ. Alaaddin Ateş’in de yer aldığı ziyaretlerde Kaymakam gittiği evlere bazı hediyeler götürdü.


Anahtar Kelimeler: