Yardımlaşmayı anlattı

Yardımlaşmayı anlattı

Yardımlaşmayı anlattı
Gündem 5.01.2013 09:32:00 1398 0

Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla, Darende’de gerçekleştirilen etkinlik programında bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, sosyal devlet ilkesiyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi Salonu`nda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Kaymakam Mehmet Aktaş, "Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak gelir düzeyi düşük olan vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, birçok hizmette bulunmuştur. Vakıflar, kurulduğu günden bu yana yoksul vatandaşlarımızın nakit, barınma, eğitim, yiyecek, giyecek ve birçok konudaki ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Sadece ayni ve nakdi sosyal yardımlar değil, gelir getirici, meslek edindirici, bilgi ve beceri artırıcı projeler geliştirerek muhtaç vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından günün önem ve anlamı ile alakalı şiirler okundu.

Yapılan etkinliklere ilçedeki daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: