Hanifi Yaman´a ziyaret

Hanifi Yaman`a ziyaret

Hanifi Yaman´a ziyaret
Hemşehriler 5.01.2013 09:24:00 9286 0

Hemşehrimiz Hanifi Yaman, İstanbul’da ürettiği tekstil ürünlerini modanın kalbi sayılan İspanya başta olmak üzere Avrupa’ya satma başarısını gösteriyor.

Özyaman Tekstil’in sahibi Hanifi Yaman’ın Yenibosna’daki fabrikasında ziyaret ettik. Darende’nin Aşağıulupınar Beldesinden Kasım Yaman’ın oğlu olan Hanifi Yaman 1971 yılında dünyaya geldi. Ticarete babasının yanında kayısı satarak başlayan Yaman, bir süre kendi otobüslerinde çalıştı. Askerliğin ardından İstanbul’a yerleşen Hanifi Yaman, tekstil sektörüne girerek küçük bir atölye kurdu. 2000 yılında ağabeyi Mehmet Ali Yaman’la çalışma hayatını sürdüren Hanifi Yaman 2006’da kendi fabrikasını kurdu. Özyaman Tekstil’i faaliyete geçiren Yaman, örme kumaş imal etmeye başladı.

Avrupa ülkelerine penye ve örme kumaş satan Hanifi Yaman; “Özellikle bayan kıyafeti üzerine imal ettiğimiz ürünler, modanın merkezi olarak kabul edilen İspanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesindeki müşterilerimiz tarafından beğeni görmektedir.”

Modacıların örnek aldığı ülkelere moda ürünü satmanın memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren Hanifi Yaman Darende’ye olan bağlılığını da sık sık sıla-i rahim yaparak gösteriyor. Evli ve 5 çocuk babası olan Yaman; “Darende bizim köklerimizin, can bağımızın merkezidir. Her fırsatta ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Her gittiğimizde Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ilçemize yeni bir hizmetin yapıldığını görmek bizleri sevindiriyor. Vakfın sayesinde tüm dünya Darende’yi tanıyor. Sadece Türkiye’de değil, gittiğimiz ülkelerde “Darendeliyim” demekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Hanifi Yaman gazetemiz aracılığıyla tüm hemşehrilerimize selam gönderdi.


Anahtar Kelimeler: