Polisler mesleklerini tanıttı

Polisler mesleklerini tanıttı

Polisler mesleklerini tanıttı
Eğitim 5.01.2013 09:15:00 5791 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Özel Birgül İlkokulu’nda öğrencilere güvenlik konulu bir konferans programı düzenledi. Polisler çocuklara yaşadıkları alanlarda karşılaşabilecekleri olaylarla ilgili bilgiler verip nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.

Özel Birgül İlkokulu’nda öğrenim gören çocuklara yönelik düzenlenen asayiş ve güvenlik konferansında, basit tedbirlerle suçtan korunma yöntemleri örneklerle dile getirildi.

Karşılaşacakları durumlar anlatıldı

Okul ve çevresinde nasıl güvende olunacağı, zararlı alışkanlıklardan korunma yöntemleri, internetin zararlı etkileri, cep telefonunun zararları ve bu zararlardan korunma yolları, okul servislerinde dikkat edilmesi gereken kurallar, trafik kuralları ve işaretleri ile arkadaş seçimi,  hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Konferansta, Güvenlik Büro Amiri Başpolis Memuru Ferruh Aydın, 155 Polis Merkezi görevlisi Polis Memuru Fatma Acar Aydın, Pasaport Büro Amirliği Polis Memuru Şammas Güler, Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği Polis Memuru Harun Balkar, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinden Polis Memurları Abdullah Yaman ve Mahmut Özkan konularına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Konferans süresince öğrencilerle karşılıklı diyaloglar kuran polisler, mesleklerini de tanıttı. Öğrenciler yönelttikleri sorular ile merak ettikleri konular hakkında bilgi edindi.


Anahtar Kelimeler: