Köprü ve Bulvara isim vermişlerdi

Köprü ve Bulvara isim vermişlerdi

Köprü ve Bulvara isim vermişlerdi
Gündem 2.01.2013 17:18:00 2417 0

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, büyük mutasavvıflar Şeyh Hamid-i Veli ile Hulûsi Efendi’nin isimlerini kısa bir süre önce Elbistan’da bir köprü ve bulvara veren Belediye Başkanı Durmuş Küçük’e teşekkür belgesi verdi.

Hamidettin Ateş, Başkan Küçük’e Darende’nin komşusu olan Elbistan’da iki büyük mutasavvıfın isimlerinin yaşatılmasından duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi.

Elbistanlılardan büyük sevgi

Başkan Küçük’ün şahsında Hamid-i Veli Köprüsü ve Hulûsi Efendi Bulvarı isimlerini veren Belediye Meclisi’ne de teşekkür eden Ateş; “Elbistan’dan gösterilen ilgi ve yakınlık, tarihte ve günümüzde yaşayarak etraflarına faydaları olan, insanlara hizmet eden büyüklerin isimlerini yaşatma anlamında önemlidir.” dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük Hamid-i Veli Hazretleri ve yakın tarihimizin önemli mutasavvıflarından Divan Şairi Osman Hulûsi Efendi’nin Elbistanlılarca sevildiğini kaydederek; “Darende’nin komşusu olan Elbistan’dan binlerce insan bu iki zatı ziyarete gelip, buradaki manevi atmosferi solumaktadır. Elbistanlıların severek büyük saygı duyduğu, ayrıca eserleriyle hizmetleriyle gönüllere taht kurmuş bu gönül sultanlarının isimlerini ilçemizde yaşatmak bizler için bir ayrıcalıktır.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: