Darende´den Afşin´e koşulacak

Darende`den Afşin`e koşulacak

Darende´den Afşin´e koşulacak
Gündem 1.01.2013 13:26:00 2406 0

Afşin Ashab-ı Kehf ile Darende Somuncu Baba Külliyeleri arasında ilki geçtiğimiz yıl koşulan toplam 100 kilometrelik ultra maraton, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenerek, “2. Uluslararası Afşin Ashab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu” olarak 2013 yılı faaliyet takvimine girdi. Koşu, 1 Haziran 2013 tarihinde yapılacak.

Ultra Maraton sporunu bölgeye tanıtan 48 yaşındaki İbrahim Şahin, Uluslararası Elbistan Ultra Maratonu`nun ardından, Afşin Ashab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu`nu da Türkiye Atletizm Federasyonu`nun faaliyet takvimine yazdırmayı başardı. Şahin, "Manevi değeri yüksek bu iki beldemizin tanıtımı, insanlarımıza sporu sevdirmek ve ülkemizde sporda çıtayı yükseltmek için yaptığım girişim Allah`a hamd olsun meyvelerini vermeye başladı." dedi.

Faaliyet takvimine girdi

İbrahim Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Maratonlar ve Yol Koşuları Direktörü Mithat Şahin’le görüşerek Ashab-ı Kehf-Somuncu Baba Ultra Maratonu koşusunu gündeme getirerek faaliyet takvimine girmesini sağladığını bildirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı ve diğer yetkililerin kendisine gereken desteği verdiklerini belirten Şahin, şöyle devam etti: "Federasyon yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Ashab-ı Kehf-Somuncu Baba Ultra Maratonunu inceledik ve bölge için önemini karşılıklı konuşup bilgi alışverişinde bulunduk. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan belediye olarak sponsor olacaklarını ve gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bunlara ilave olarak 4. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu için bölgeye gelen Mithat Şahin, bölgeyi yerinde gördü. Bölge insanının ve resmi makamların spora ne kadar önem verdiklerini bire bir görünce hayretini gizleyemedi ve dünyanın en hızlı ultra maratonunun yanında Ortadoğunun ikinci en büyük ve dünyada hatırı sayılan uluslararası Ashab-ı Kehf-Somuncu Baba Ultra Maratonunu Türkiye Atletizm Federasyonu olarak faaliyet takvimine aldıkları müjdesini verdi."

100 kilometreyi 16 saatte koşacaklar

Geçen yılın aksine bu sene Darende Somuncu Baba Külliyesi`nden başlayacak olan 2. Uluslararası Afşin Ashab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu; Somuncu Baba Külliyesi, Darende, Başdirek, Yeniköy, Akören, Büyükyapalak, Küçükyapalak, Doğan Beldesi, Kuşkayası, Karagöz, Afşin, Emirli Köyü’nün ardından ve Ashab-ı Kehf Külliyesi`nde son bulacak.

1 Haziran 2013 günü başlayacak olan “2. Uluslararası Afşin Ashab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu” maksimum 16 saatte koşulacak. İbrahim Şahin, şimdiden bu büyük organizasyona sporcuları ve spor sevenleri davet ettiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: