Diyalog polise duyulan güveni artırdı

Diyalog polise duyulan güveni artırdı

Diyalog polise duyulan güveni artırdı
Gündem 1.01.2013 11:22:00 2343 0

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, 2012 yılında meydana gelen olayları bir önceki yılla kıyaslayarak, vatandaşların polisle olan diyalogunun arttığını ve güven ortamının sağlandığını bildirerek, olaylardaki azalmaların dikkat çekici boyutta olduğunu söyledi. Salih Köken; ?2 yıl önce 30´un üzerinde olan 155 polis imdat hattına yapılan ihbarlar 160´a yükselmiş ve asılsız hiçbir ihbara rastlanılmamıştır. Vatandaşlarımız polisin yaptığı işin ciddiyetinin farkındadır.? dedi.

Salih Köken gazetecilerle bir araya gelerek 2012 yılındaki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darende huzur içinde

Huzur toplantısı programları ile her ay bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelerek toplumsal konu ve karşılaşılan durumlar hakkında değerlendirmeler yaptıklarını belirten Köken; ?Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Kurduğumuz güzel diyalog polise duyulan güveni artırmış, hizmet sunumunun yanı sıra olumlu neticeler alınmıştır. Arkadaşlarımız günün 24 saatinde sürekli kontroller ile şüpheli durumları dikkatle incelemektedir. Düğün ve eğlencelerde havaya ateş etme olayı tamamen bitmiştir. Bir önceki yılla kıyasladığımızda önleyici amaçlı çalışmalarımızın güzel neticeler verdiğini görmek bizleri memnun etmiştir. Gerek asayiş gerekse de yaşamsal açıdan Darende huzur içindedir. Bu, insanlarının kurallara uyup, topluma karşı saygılı olduklarının önemli bir göstergesidir.? dedi.

Köken, Toplum Destekli Polislik birimi ile vatandaşların sosyal hayattaki sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ve insanların ihtiyaç duyduğu birçok alanda imkânlarını hizmetlerine yansıtmanın gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Yöneticilerden büyük destek

Çarşı merkezine modern ve şık bir ?Polis Noktası´ kurulup, hizmet binası ve lojmanların kapsamlı bir onarımdan geçirildiğini, binadaki mobilyaların yenilendiğini dile getiren Salih Köken, ihtiyaç olan yeni hizmet binasının da yatırım programına alındığını ve proje çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi. İlçeye MOBESE kurulması için gerekli alt yapının kurulmaya başlandığını ve kısa süre içerisinde projenin hayata geçirileceğini ifade eden Köken, bu yatırımların da Darende adına büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Katkılarından dolayı hemşehrimiz Kırıkkale Valisi Ali Kolat, eski Malatya Valisi Ulvi Saran ve Kaymakam Mehmet Aktaş´a teşekkür ederek, yöneticilerin çalışmalarına büyük destek verdiğini söyledi.

4 milyon dolarlık operasyon

Köken daha sonra hazırladıkları bir önceki yılla karşılaştırmalı istatistik bilgilerini paylaştı. Salih Köken 2012 yılında yurda sokulması yasak haldeki 500 gram ?selenium 74? maddesini yakalayarak piyasa değeri 4 milyon dolar olan maddi boyutu en büyük operasyonlardan birini Darende´de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Verilere göre, meydana gelen çeşitli olaylardan dolayı 35 kişi yakalandı, dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 1 kişi de aranıyor. Yapılan kontrollerde adli makamlarca yakalama emri ile aranan 35 şahıs gözaltına alındı. Olaylara karıştığı tespit edilen ve müzekkere ile yakalananlardan 14´ü tutuklandı.

İhbar sayısı 160´a yükseldi

Şahısların üzeri ile araç ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 133 kök hint keneviri ve 350 gram esrar maddesi, 6 bin 184 paket bandrolsüz sigara, 3 kilo tütün, 3 adet 9 mm çapında tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet kurusıkı tabanca, 17 adet 9 mm çapında kurusıkı fişeği ele geçirildi.

2011 yılında 86 olan Polis İmdat hattına yapılan ihbar, 2012´de 160 adete yükseldi ve asılsız ihbara rastlanılmadı. Meydana gelen 40 trafik kazasında 3 kişi yaşamını yitirirken, 18 kişi yaralandı, 19 kaza da maddi hasarlı olarak sonuçlandı. 2012 yılında 109 aracın yeni tescili yapılırken, 391 adet plaka verildi. Ayrıca yıl boyunca 197 adet pasaport düzenlendi.


Anahtar Kelimeler: