Hastaneden yeni bir hizmet

Hastaneden yeni bir hizmet

Hastaneden yeni bir hizmet
Gündem 1.01.2013 11:19:00 1720 0

Malatya’da yoğun bakımı olan ilk ilçe devlet hastanesi Darende oldu

2006 yılında hizmete açılan ve bölge halkının sağlık alanında önemli ölçüde ihtiyacına cevap veren Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım servisi faaliyete geçti.

Başhekim Erhan Berk, 15 uzman hekimin görev yaptığı, yıllık ortalama 150 bin tedavi hizmeti ile 3 bin dolayında ameliyat gerçekleştirilen hastanenin yoğun bakım ünitesinin de faaliyete geçmesiyle sunduğu hizmet kalitesinin arttığını söyledi. Başhekim Berk, amaçlarının daha fazla kişinin sağlığına kavuşması olduğunu bildirdi.

Gelişmiş teknolojiye sahip

Hastanede daha önceden alt yapısı oluşturulan yoğun bakım hizmetini faaliyete geçirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Erhan Berk; “Malatya’da yoğun bakımı olan ilk ilçe devlet hastanesi olduk. Her türlü yoğun bakım hizmetini verebiliyoruz. İkisi sabit, bir de portatif olmak üzere gelişmiş teknolojiye sahip, hasta solunum cihazı olarak bilinen ventilatörümüz ve 6 adet hasta başı monitörümüz var. Tüm yataklarımız ergonomik olup hastaların her türlü ihtiyaçlarını giderecek şekilde dizayn edilen yoğun bakım ünitemizde, 24 saat sürekli hastalarımızın moniterizasyon ve görevli personelimizle uzman tabiplerimizin ulaşacağı şekilde hizmet veriyoruz. Bu hizmette emekli olan Başhekimimiz Metin Gülseren’in de ciddi emekleri oldu. Alt yapı çalışmaları oluşturularak emek verilen işi tamamlayıp Darende ve bölgesine bu hizmeti kazandırdık.” dedi.


Anahtar Kelimeler: