Hamid-i Veli Köprüsü ve Hulusi Efendi Bulvarı açıldı

Hamid-i Veli Köprüsü ve Hulusi Efendi Bulvarı açıldı

Hamid-i Veli Köprüsü ve Hulusi Efendi Bulvarı açıldı
Gündem 11.12.2012 11:36:00 2591 0

Elbistan Belediyesi ilçenin içerisinden akmakta olan Ceyhan Irmağı’nın üzerinde yeni düzenlemeler yapılan bir köprüye Hamid-i Veli, köprüyle başlayan yola da Hulûsi Efendi Bulvarı adını verdi.

Yeni düzenlemelerle iki büyük mutasavvıfın adı verilen köprü ve bulvar törenle ulaşıma açıldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’in katıldığı açılışta bir konuşma yapan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, örnek yaşamlarıyla insanlara rehber olan Somuncu Baba adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli ve Hulûsi Efendi’nin adının ilçede yaşatılacağını söyledi.

Alt yapı çalışmalarına aralıksız devam ederek ulaşımı daha rahat bir Elbistan oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Dumuş Küçük; “Komşu ilçemiz Darende’de medfun bulunan Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri ile mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulûsi Ateş Efendi, hem eserleri hem de manevi tesirleriyle Elbistanlıların da gönlüne taht kurmuştur. Bu iki büyük Allah dostunun adını ilçemizde ulaşım gibi önemli bir hizmetle anılarak yaşatılması bizler için bir onurdur” diye konuştu.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş de Başkan Küçük’e gösterdiği yakınlık ile köprü ve bulvara verilen isimlerden dolayı teşekkür ederek hizmetlerinde başarı diledi.

Yapılan duanın ardından kurban ve açılış kurdelesi kesildi. Törene katılan protokol ve vatandaşlar ulaşıma açılan Hamid-i Veli Köprüsünden Hulûsi Efendi Bulvarı başlangıcına kadar yürüyerek geçti. Köprü ve bulvar levhalarının altında hatıra fotoğrafı çektirildi.


Anahtar Kelimeler: