Sağlık Meslek Lisesi yeniden açılacak

Sağlık Meslek Lisesi yeniden açılacak

Sağlık Meslek Lisesi yeniden açılacak
Eğitim 11.12.2012 11:32:00 6514 0

Sağlık meslek liselerine olan talebin fazla olması nedeniyle Malatya’daki okul sayısının artırılması gündeme geldi. Darende’de 6 yıl önce kapatılan ve kalan öğrencilerin son 2 yılını METEM’de tamamladığı sağlık meslek lisesi ilçemize yeniden açılacak.

Sağlık meslek liselerine olan talebin fazlalığı, Malatya il merkezi ile Doğanşehir’deki sağlık meslek lisesinin yetersiz kalması ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonrasında yapılan tercihler sonrasında ancak 10’da 1 öğrencinin yerleştirilebilmesi okul sayısının artırılmasını gündeme taşıdı.

Mezunlarının iş bulma sıkıntısı çekmediği okulların 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Darende, Yeşilyurt ve Akçadağ’da açılması planlandı.

Malatya’da 10-15 yıl önce 5 yerde olan sağlık meslek liselerinin mezunları artıp iş bulamayınca, sadece Doğanşehir ilçesi ve merkezdeki okul kalmıştı. Okul sayısının artırılmasıyla kamu ve özel hastanelerin sağlık personel ihtiyaçlarının da karşılanması bekleniyor. Özel hastanelerin yaygınlaşmasıyla sağlık personeline ihtiyaç duyulması ve sağlık meslek liselerine talebin artmasıyla, yeni okulların açılacak olması kamuoyunda isabetli karar olarak kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: