“Tarihi öğretmenler yazdı”

“Tarihi öğretmenler yazdı”

“Tarihi öğretmenler yazdı”
Eğitim 11.12.2012 11:28:00 5516 0

Öğretmenler Günü Darende’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü öğretmenlerle birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu.

Özel Birgül Koleji’nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, tarihte iz bırakan şahsiyetlere bakıldığında önemli isimlerin öğrencileri olduğunun görüleceğini söyledi.

Kaymakam Aktaş; “Osman Gazi’nin yanında Şeyh Edebalı’yı, Fatih’in yanında Akşemseddin’i, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e bakıldığında Kemal isimli öğretmeni görülmektedir. Öğretmenlerin devlet hayatına ve yaşamımıza etkileri her zaman büyüktür” dedi.

Özveri ve fedakarlık mesleği

Öğretmenliğin insan yetiştirme mesleği olduğunu belirten Kaymakam Aktaş; “Fedakârlıkla, özveriyle, gecesini gündüzüne katarak öğrenci yetiştiren bu ülkeye, bu millete gelecek nesilleri armağan eden öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, günlerini gönülden kutluyorum” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerin toplumda lider ve sözü en etkili insanlar olduğunu bildirdi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Bekir Özer’in ardından kürsüye gelen ve mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına düşüncelerini paylaşan Nadide Koç ise öğretmenlerin yetiştirdiği her öğrenci ile toplumun gelişmesi ve uyanmasına vesile olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlendi. Törende ayrıca mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Farklı etkinlikler yapıldı

Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi’nde emekli öğretmenlere yemek ikram edildi. Ayrıca etkinlikler kapsamında akşam namazının ardından Zaimoğlu Çarşı Camiinde vefat eden öğretmenler için mevlidi şerif okundu. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu mevlide çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçedeki Öğretmenevinde de bir resepsiyon düzenlendi. Ebru, yağlı boya, karakalem, sulu boya çalışmalarından oluşan resim sergisinin gezilmesinin ardından çiğ köfte ikram edildi. Ayrıca öğretmenler tarafından enstrümanlar eşliğinde şarkılar seslendirildi.


Anahtar Kelimeler: