Çocukları mutlu eden proje

Çocukları mutlu eden proje

Çocukları mutlu eden proje
Eğitim 11.12.2012 11:23:00 5854 0

Darende Kaymakamlığı tarafından “Okul öncesi, geleceğin sesi” adlı SODES projesi ile ana sınıfı ve anaokullarına oyuncak ve demirbaş malzeme dağıtımı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri masa, sandalye, kırılmaz araba setleri, müzik köşesi, tahterevalli, mutfak ve tamir köşesi gibi malzemeleri okullara götürerek dağıttı. Yeni oyuncaklara kavuşan çocuklar, mutluluklarını hemen adapte oldukları eşyalarla oynayarak gösterdi.

23 bin liralık destek

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Aşağıulupınar, Karabayır, Irmaklı, Yeniköy, Ayvalı ve Balaban ilkokulları bünyesindeki ana sınıflar ile ilçe merkezindeki Yavuz Sultan Selim Anaokulu’na 23 bin lira tutarında malzeme teslim edildiğini bildirdi.

Proje ile anaokullarında eksik olan demirbaş malzemelerin tamamlanmasının, okullaşma oranının artırılmasına önemli katkı sunduğunu dile getiren Necati Tarak, “Proje ile kırsalda ekonomik sıkıntı içerisinde olan ailelerin çocuklarının eğitim almalarını sağlamak ve kırsaldaki okulların donanımını artırarak topluma okul öncesi eğitim ve öğretimin önemini kavratmak hedefleniyor” dedi.

Proje kapsamında ayrıca okullara ayrıca 10 televizyon ve 20 tane de su sebili dağıtıldı. Tarak, Kaymakam Mehmet Aktaş ve Proje Ofisi ekibine desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: