Bu yılki hasat yapıldı

Bu yılki hasat yapıldı

Bu yılki hasat yapıldı
11.12.2012 11:08:00 12784 0

Karasal ve Akdeniz ikliminin ortasında bulunan Darende’de yetiştirilmeye başlanılan Trabzon hurması, adapte olduğu bölgede yetiştiricileri sevindiriyor. Kayısı yetiştiriciliği ile ün yapan Darende’de alternatif meyve olarak üretilen Trabzon hurmasının hasadı yapıldı.

Trabzon hurmasının Darende’de yaygınlaşmasının ilk defa 15 yıl önce bahçelerine diktikleri ağaç ile ilçe başladığını belirten Ahmet Ateş, “Babam bu ağacı diktiğinde, ‘Burada yetişmez, sıcak iklimi sever’ demişlerdi, yıllardır meyvesini yiyoruz. Bahçemize yeni fidanlar dikerek sayılarını çoğaltmaktayız” dedi.

Kendilerinden sonra çok sayıda üreticinin de Darende’de Trabzon hurması yetiştirerek, kış ayları için alternatif bir gelir kapısı açtığını ifade eden Ahmet Ateş; “İlçenin her yerinde yetişmiyor, daha çok ılıman yerleri ve su kenarlarını seviyor. Pazar sorunu yaşamıyor, şimdilik ilçede tüketiyoruz” diye konuştu.

Her ağaçtan ortalama 100 – 150 kilo arasında verim alındığını dile getiren Ateş, bahçesi uygun olan üreticilere önerdiği Trabzon hurmasının aromasının tadan herkes tarafından beğenildiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: