Hulûsi Efendi Vakfı’na “anlamlı” ödül

Hulûsi Efendi Vakfı’na “anlamlı” ödül

Hulûsi Efendi Vakfı’na “anlamlı” ödül
Kültür-Sanat 17.12.2008 13:16:00 7946 0

Hulûsi Efendi Vakfı’na “anlamlı” ödül

Eğitim, kültür, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptığı çalışmalarıyla Malatya’nın ve ülkenin ender vakıflarından biri olan Hulûsi Efendi Vakfı’na ödül üstüne ödül veriliyor.

Daha önce devlet kurumları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda plaket ve başarı belgesi alan Hulûsi Efendi Vakfı, Malatya Gazeteciler Derneği`nin (MAGDER) tarafından organize edilen "Medya ve Malatya Ödülleri" düzenlenen törende “Yaygın Medya, Yerel Medya ve Malatya” konulu yarışma sonucunda Hulûsi Efendi Vakfı’na “Yılın Kültür-Sanat” ödülü verildi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi`nde 15 Kasım tarihinde düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Malatya Muhasebeciler Odası Başkanı Bahadır Atlaş, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Aktaş, eski Malatya Belediyesi Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Kanı durduran ilacın mucidi olan Hüseyin Cahit Fırat, TRT Kırılma Noktası Programı yapımcısı ve sunucusu gazeteci Ramazan Öztürk, İl Genel Meclisi Üyesi Tacettin Ateş, Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resül Kesenceli ile birlikte kalabalık bir davetli topluluğu ve basın yayın kuruluşu temsilcisi ve çalışanları katıldı.

Törene yoğun bir katılım gerçekleşirken, Malatya Musiki Cemiyeti’nin verdiği konser büyük ilgi gördü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MAG-DER Başkanı Orhan Çekin, basının önemini anlattığı konuşmasında Malatya basınının her geçen gün geliştiğine ve Malatya’nın kültür alanında örnek vakıfların desteğiyle gelişmelerin yaşandığına vurgu yaptı. Çekin’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Hulûsi Efendi Vakfı’nın ödülünü Mütevelli Heyet Üyesi Tacettin Ateş`e Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk verdi.

Ödül törenin de konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Hulûsi Efendi Vakfı’nın hizmetleriyle örnek bir vakıf olduğunu belirterek Malatya’nın incisi olan böyle bir vakfa ödül vermekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi Tacettin Ateş ise yaptığı konuşmada Kültür, sanat, sağlık ve sosyal hizmetleriyle “İnsanlığa hizmet” sloganıyla yoluna devam eden Hulûsi Efendi Vakfı adına böylesine anlamlı bir ödülü almaktan duyduğu onuru dile getirdi.

Ödül töreninde ayrıca İş Adamı hemşehrilerimiz Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Aktaş’a Sevgi Evleri Projesi ile Malatya Büyük Hizmet Ödülü verilirken, İnşaat sektöründe dünyada adından söz ettiren hemşehrimiz Erman Ilıcak’a da Yılın İşadamı Ödülü verildi. Ülke dışında olan Erman Ilıcak’ın ödülünü İşadamı hemşehrimiz Fatih Ilıcak aldı.


Anahtar Kelimeler: