Hulusi Efendi Vakfı´ndan muharrem aşuresi

Hulusi Efendi Vakfı`ndan muharrem aşuresi

Hulusi Efendi Vakfı´ndan muharrem aşuresi
Gündem 27.11.2012 09:55:00 2024 0

Muharrem ayı nedeniyle Hulûsi Efendi Vakfı tarafından 23 Kasım 2012 tarihinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram edildi. Vakfın genel merkezinin yer aldığı Darende`nin yanı sıra, Ankara, İstanbul, Bursa ve Kahramanmaraş`ta on bin kişiye aşure dağıtıldı.

Vakıftan yapılan açıklamada insanlar arasındaki sevgi ve kaynaşmanın sağlanması için hazırlanan aşurelerin vatandaşlara ikram edildiği bildirildi.

Açıklamada; “Muharrem ayında insanlar arasındaki sevgi¸ kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımının¸ komşunun komşudan haberinin olmadığı günümüzde¸ örnek teşkil edeceğini ümit ederek geleneksel olarak sürdürülen faaliyet vesilesiyle tüm İslâm âleminin Muharrem ayını tebrik eder, ülkemiz ile tüm İslâm âlemine hayır ve huzur getirmesi temenni ederiz” denildi.

 

Yeniköy’de ‘Birlik Aşuresi’ etkinliği

Muharrem ayı nedeniyle Yeniköy Köyünde tüm evlerden toplanan malzemelerle ‘Birlik Aşuresi’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan ve ikram edilen aşureyi tadan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Yeniköy’ün diğer yerlere önemli bir örnek olduğunu söyleyerek; “Burada örnek bir tablo var, asırlardır devam eden kardeşlik dostluk, birlik ve beraberlik en güzel şekilde yaşanıp temsil ediliyor” dedi.

Aşure ikramı geleneğiyle oluşturulan birliktelik tablosunun nifak ve ayrılık tohumu ekmek isteyen insanlara en güzel cevap olduğunu kaydeden Mehmet Aktaş “Esasen bizim toplumumuzun dini, dili, etnik kimliği, mezhebi ne olursa olsun birbiriyle sorunu yoktur, kardeşçe, barış içerisinde asırlardır yaşamaktadır. Buradaki birliktelik tablosu dosta güç, düşmana da gereken cevabı vermektedir” diye konuştu.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Yeniköy Köyü Muhtarı Mehmet Baş ise, kardeşliklerini simgelemesi açısından aşurenin köydeki tüm evlerden toplanan malzemelerle yapıldığını belirtti. Muhtar Baş, köylerindeki insanların yıllardan beri kardeşçe aralarında hiçbir sorun olmadan yaşadığını sözlerine ekledi.

Etkinliğe ilçedeki resmi daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Köy imamının yaptığı duanın ardından Kaymakam Mehmet Aktaş ve Muhtar Baş kazandan tabaklara aşure doldurarak vatandaşlara dağıttı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2313

 


Anahtar Kelimeler: