Darende´nin reklama ihtiyacı var

Darende`nin reklama ihtiyacı var

Darende´nin reklama ihtiyacı var
Gündem 27.11.2012 09:13:00 1867 0

Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Darende’nin sahip olduğu turizm potansiyeli ve sağladığı katkıları artırmak için Kaymakamlık tarafından “Turizm Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, her geçen gün artan turizm potansiyeli ile ilçenin daha iyi noktalara gelmesini hedeflediklerini söyledi.

İlçede ‘Turizm ve Tanıtma Bürosu” kurarak kısa zamanda önemli tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Aktaş; “Çeşitli illerde gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra projeler yapılarak elde edilen kaynaklarla önemli işler başarıldı. Mütevazi kadro ve bütçelerle yaptığımız çalışmaları daha profesyonel ve usulünce yaparak daha fazla turisti ilçemizde ağırlamayı hedefliyoruz. Bugün bir fikir dahi olsa ivme sağlayacak düşünceleri yakalayıp tatbik etmek Darende’nin daha ileriye gitmesi demektir” dedi.

Avantajlar sonuca yansımalı

Darende’nin çok ciddi avantajları olduğunu ifade eden Mehmet Aktaş; “Pek çok medeniyetin günümüze ulaşan izlerini taşıması, sahip olduğu coğrafik konum gezilip görülecek mekanların kısa sürede birbirine yakın mesafelerde olması ve ilçenin doğuyu batıya bağlayan karayolu güzergahında bulunması bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Önemli olan bu avantajları sonuca yansıtmaktır. Eksiklerimiz neler veya mevcut yaptıklarımızı gerçekten iyi yapabiliyor muyuz, bunları masaya yatırmak istiyoruz” diye konuştu.

İlçenin turizm belgeli ilk ve tek konaklama tesisi olan Tiryandafil Otel’de yapılan çalıştayda katılımcılara Darende’yi tanıtan sunumlar gösterildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu ve İnönü Üniversitesi turizm bölümü öğretim üyeleri, ilçedeki bazı kurumların amirleri, belde belediye başkanları, seyahat acente yöneticileri ile Hulûsi Efendi Vakfı yetkilileri yapılan oturumlarda görüşlerini bildirdi.

Darende’nin reklama ihtiyacı var

Çalıştay sonunda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nezih Üçkardeşler bir değerlendirme yaparak ortaya çıkan yol haritasını açıkladı.

TÜRSAB’ın Malatya’yı önemsediğini ve yakında ilde bölge birimini açacaklarını bildiren Üçkardeşler; “Darende’nin reklama ihtiyacı var, buradaki potansiyeli harekete geçirerek topyekün bir turizm geliştirme hareketi ile çalışılması gerekiyor. Tarihi, doğal, kültürel mekanlar, inanç turizminin önemli bir durak noktası olması ve sahip olduğu avantajları değerlendirmek gerekli” diye konuştu.

TÜRSAB’tan destek

Yapılacak olanları başlıklar halinde sıralayan Nezih Üçkardeşler, ekonomik faydanın artması için esnafların işyerlerini tertip düzen ve görsel olarak belli bir standarda ulaştırmasını, ilçede turizm alanında da önemli faaliyetler yapan Hulûsi Efendi Vakfı’yla ortaklaşa projeler geliştirilmesini, ilçedeki meslek yüksek okuluna turizm bölümü açılması ile hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek gibi önemli bazı çabaların yapılmasını önerdi.

Üçkardeşler, çıkacak sonuç bildirgesi doğrultusunda TÜRSAB’ın Darende’ye yardımcı olma adına gereken desteği vereceğini sözlerine ekledi.

Kaymakam Aktaş ve Nezih Üçkardeşler karşılıklı olarak bir birlerine çeşitli hediyeler verdi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2307


Anahtar Kelimeler: