Özellikli kameralar kurulacak

Özellikli kameralar kurulacak

Özellikli kameralar kurulacak
Gündem 21.11.2012 23:30:00 2332 0

Darende’nin güvenliği için Emniyet Genel Müdürlüğü’nce MOBESE kurma çalışmaları başladı. Daha önce kurulan sistemin yeterli gelmemesi nedeniyle başlatılan çalışmanın önemli bir kısmı tamamlandı.

Alınan bilgilere göre doğuyu batıya bağlayan Malatya-Kayseri karayolunun içerisinden geçtiği ilçemizin yol boyu güzergahı, çarşı merkezi, bazı önemli noktaları, kavşaklar ve resmi kurumların güvenlik ve kontrolü amacıyla dokuzu hareket ve zoom yapma özelliğine sahip sekiz de sabit olmak üzere 17 kamera kurulması amacıyla çalışmalar başlatıldı.

5 bin metre kazı yapıldı

Kamera kurulacak noktalara yeraltından kablo çekilmesi için kazı çalışması yapıldı. Yaklaşık 5 bin metre kazı yapılarak borular döşendi. Belirlenen noktalara direklerin dikilmesi ile kurulacak özellikli kameraların yüz tanıma sistemine uyumlu olduğu ayrıca sistemin ileride yapılacak eklemelere de açık şekilde kurulduğu öğrenildi.

Sistemin önümüzdeki bahar aylarında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanırken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve çarşıdaki polis noktasına kurulacak ekranlardan görüntülerin sürekli takip edileceği, ilerleyen zamanda Bölge Trafik İstasyonu ve yol güzergahı üzerine kurulacak plaka takip kameralarının da sisteme adapte edileceği vurgulandı. 

Yaklaşık 400 bin liraya malolması beklenen sistem için bugüne kadar 250 bin lira ödenek geldiği, kalan kısım için de talepte bulunulduğu bildirildi.

 


Anahtar Kelimeler: