Darende´de anma törenleri düzenledi

Darende`de anma törenleri düzenledi

Darende´de anma törenleri düzenledi
Gündem 10.11.2012 11:36:00 2051 0

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde Darende’de de törenlerle anıldı.

10 Kasım’da Hükümet Konağı önündeki ilk törende Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Bülent Akar ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Askerler tarafından Atatürk anıtı yanında meşale yakıldı ve Ulu Önder’in hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te sirenler çaldı, iki dakikalık saygı duruşu ile bayraklar yarıya indirilerek İstiklal Marşı okundu.

09.05’te sağanak

Sağanak altında devam eden törene ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Anma töreni Cumhuriyet İlkokulunda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mevlüt Berçin, bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserler ve hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürebildiğini söyledi.

Mevlüt Berçin konuşmasının devamında; “Yaşamını millete adayan, bir imparatorluğun küllerinden yeni ve güçlü bir devlet oluşturan eşsiz lider, mümtaz devlet adamı ve komutan olan Atatürk ender insanlardandır” dedi.

Aydınlık geleceğe adım

Atatürk’ün yolundan gidenlere düşen görevin yüzünü geleceğe dönüp ufkunu geniş, hedefini büyük tutmak olacağını dile getiren Mevlüt Berçin sözlerini şu şekilde tamamladı; “10 Kasım’ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk’e saygının bu olduğuna, o’nun manevi huzuruna ancak başımız dik alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancıyla hareket etmeliyiz”

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve Atatürk’le ilgili bazı anıları canlandırdıkları mini tiyatro gösterisinin ardından oratoryo seslendirildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2095


Anahtar Kelimeler: