Çukurkaya yolu asfaltlandı

Çukurkaya yolu asfaltlandı

Çukurkaya yolu asfaltlandı
Gündem 9.11.2012 16:42:00 2272 0

Hacılar Mahallesi üzerinden ulaşımı sağlanan Çukurkaya Köyü yolu asfaltlandı.

İl Özel İdaresi, Darende Kaymakamlığı ve Darende Belediyesi’nin katkı sunduğu ortak çalışma ile 2010 yılında yapımı başlatılan ancak tamamlanamayan güzergahta düzenleme ve satih kaplama işlemi gerçekleştirildi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, 10 kilometrelik Çukurkaya gurup köy yolunun asfaltlandığını bildirdi.

Vatandaşlar özlemle bekliyordu

Daha önceden alt yapı ve genişletmesi yapılan yolda Kaymakamlığın girişimleriyle Hacılar Elektrik A.Ş., Hulûsi Efendi Vakfı, Kamil Akgül ve yerel katkılar ile bin 600 ton mıcır ile  bin 200 metreküp malzeme nakliyle yolun tamamının yeniden düzenlendiğini kaydeden Kaymakam Aktaş, vatandaşların uzun süredir özlemle beklediği yolu tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. İl Özel İdaresi ekipleri 10 kilometrelik yolun mıcırını çekip, ziftini dökerek 1. kat satih kaplamasını yaptığını belirten Mehmet Aktaş; “Hem Hacılar’daki, hem de Çukurkaya’daki vatandaşlar yeniden düzenlenen yol ile rahata kavuştular” dedi.

Yazın toz, kışın çamurdan kurtardı

Yolun Özel İdare ile beraber yapılması amacıyla protokol imzaladıklarını belirten Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da asfaltlamanın vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı bitirdiğini söyledi. Başkan Özkan, stablize olan yol nedeniyle yazın toz, kışın da çamurdan geçilmeyen yolun yapılmasının herkesi memnun ettiğini dile getirdi.

Hacılar Sıragoz Mahallesi Muhtarı Hatem Kaçaman ise emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Mücadelemiz sonuç verdi, herkes çok memnun. Bu yolun asfaltlanmasını yıllardır bekliyorduk. Tozdan, çamurdan kurtulduk. Emeği geçen ve destek veren herkese şükran borçluyuz” diye konuştu.

Alınan bilgilere göre yolun yaklaşık 850 bin liraya malolduğu öğrenildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2124


Anahtar Kelimeler: