Alkışlanacak çalışma

Alkışlanacak çalışma

Alkışlanacak çalışma

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) birimi okullar ve resmi kurumlara yerleştirdiği kutularda toplanacak mavi kapaklarla engellilere umut olacak. Engellilere tekerlekli sandalye temini için polisler başlattığı kampanya kapsamında çok sayıda kutu okul ve resmi kurumlar ile bazı sosyal alanlara yerleştirildi.

“Hayatı paylaşmak, engelleri aşmak için bir mavi kapak da sen at” adlı pet şişe kapaklarının toplanması için başlatılan kampanyanın açılışı Cumhuriyet İlkokulunda yapıldı.

“Engellilere umut olalım”

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Ali Fıstıkçı çocuklara hitaben yaptığı konuşmada toplumsal bir dayanışma ile engellilere umut olacak projeye destek beklediklerini bildirdi. Ali Fıstıkçı; “Bu kutulara atacağınız pet şişe kapakları yürüyemeyen engellilere fayda sağlamanın yanı sıra çevreyi temiz tutmaya da sizleri yönlendirecektir. Sadece okulda içtiğiniz suların değil, evinizde kullandığınız petlerin kapaklarını da bu kampanyaya ekleyerek yardımlaşmayı paylaşma duygusunu yaşamalısınız” dedi.

TDP biriminde görevli polis memuru Abdullah Yaman toplanacak 250 kilo kapağa bir engelli aracı alınabileceğini bildirdi. Polis memuru Mahmut Özkan da engellilerin toplumla daha fazla kaynaşması için böylesi kampanyaları herkesin desteklemesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Samet Kayapınar ise çocukların toplumsal olaylara ve çevrelerine duyarlılık göstermesinin önemine vurgu yaparak, herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.

Daha sonra polisler ve öğrenciler okulda bir süreden beri toplanan kapakları hazırlanan kutulara attı.