Tanıtımda teknoloji dönemi

Tanıtımda teknoloji dönemi

Tanıtımda teknoloji dönemi
Kültür-Sanat 9.11.2012 16:19:00 11558 0

Darende Kaymakamlığı Fırat Kalkınma Ajansıyla ortaklaşa yürüttüğü “Turizmi Değişen, Turizmle Gelişen Darende” projesi kapsamında tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere çarşı merkezine led ekran yerleştirdi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, özellikle karayolunu kullanarak ilçemizden geçen vatandaşların Darende’nin sahip olduğu güzellikleri fark etmesini sağlamak amacıyla kurdukları ekrandan 24 saat görüntü yayınladıklarını bildirdi. Kaymakam Aktaş Darende ile ilgili kısa tanıtım filmleri, fotoğraf ve görsel sunumların sürekli olarak yayınlandığını belirtti.

Turizmle gelen gelişme atağı

Malatya Kayseri karayolu üzerinde bulunan ve yıllık ortalama günde 2 bin 500 aracın geçiş yaptığı güzergahın Darende’nin içerisinden geçtiğini vurgulayan Mehmet Aktaş; “Darende’nin geliş ve gidiş yönü olan Malatya ile Gürün arasına tamamı bağış ve hibelerle sağlanan kaynakla 9 totem diktik. Toplamda ise proje desteği dahil 120 bin liranın üzerinde bir bütçeyle totemler ile LED ekran ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla güzergah boyunca yerleştirildi. Özellikle bu güzergahı kullananların içerisinden geçtikleri ilçemizi ziyaret etmelerini, sahip olduğumuz güzellikleri görmelerini istiyoruz. Hitit, Asur, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin eserlerine ev sahipliği yapan, doğal güzellikleriyle herkesin hayran kaldığı ilçemize daha fazla ziyaretçinin gelmesini hedefliyoruz. Turizmin ilçemize olumlu gelişmeleri oldu bunları artırmayı hedefleyen çalışmalarımızda görselliğe önem vererek tanıtım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: