Coca Cola´dan Darende´ye jest

Coca Cola`dan Darende`ye jest

Coca Cola´dan Darende´ye jest
9.11.2012 16:05:00 13561 0

Coca Cola Hayata Artı Vakfı’nın finanse ettiği “Tohma’ya su, Darende’ye Hayat” projesi ile damla sulama ile daha verimli ve organik sebze yetiştirmeyi hedefleyen çalışmanın ikinci etabında aynı yöntemle meyve yetiştirmek için kollar sıvandı.

Darende Rafting ve Doğa Sporları Kulübü’nün koordinesinde Sebahatdin Ateş ve Bedrettin Toprak tarafından yürütülen projenin devamı olarak daha önceden sebze yetiştirilen uygulama alanının yanına Coca Cola Türkiye ve Coca Cola İçecek firmalarının üst düzey yönetici ve çalışanları 160 adet meyve fidanı dikti. Kayısı, elma ve kiraz türlerindeki fidanlar damla sulama ile yetiştirilecek.

Coca Cola Türkiye Genel Müdürü Galya Molinas’ın da aralarında bulunduğu firma çalışanları, proje ortakları ile birlikte meyve fidanlarını toprakla buluşturdu. Daha az su kullanarak daha verimli ürün elde etmeyi hedefleyen proje ile Darende’de örnek uygulama yapılacak.

Proje ve fidan dikim faaliyeti hakkında bilgiler veren Coca Cola Kurumsal İletişim Müdürü Erdal Kiraz, Tohma’ya su, Darende’ye Hayat projesi ile çiftçilerin sebzecilikte damla sulamaya geçmesini sağlayarak başarılı sonuçlar elde edildiğini bildirdi. Erdal Kiraz; “Projenin uygulama tamamlayıcısı olarak  ayatHaMalatya için önemli bir tarımsal faaliyet olan meyvecilik ve meyve fidanı yetiştiriciliği konusunda damla sulama uygulanabileceği bir alan oluşturuldu. Umuyoruz ki, bu etkinliklerle Malatya ve çevresinde damla sulama sisteminin yaygınlaşmasında öncü ve de teşvik edici olunur. Buradaki projenin etkileri de hem bu bölgede hem de Malatya’da yayılır” dedi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2117


Anahtar Kelimeler: