Aracın motor kısmına saklamışlar

Aracın motor kısmına saklamışlar

Aracın motor kısmına saklamışlar
Gündem 17.10.2012 09:31:00 2422 0

4 milyon dolarlık operasyon

Darende’de polisin yaptığı operasyonla bir otomobilin motor kısmına gizlenmiş, piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon dolar olduğu bildirilen yarım kilo ``selenyum 74`` maddesi ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, 15 Ekim 2012 günü Malatya-Kayseri kara yolunun Darende girişinde Diyarbakır`dan geldiği öğrenilen 34 YN 1035 plakalı Ş.E (42) yönetimindeki otomobili durdurdu. Araçta detaylı arama yapan ekipler, motor kısmına gizlenmiş demir bir kavanoz içerisinde 500 gram ``selenyum 74`` maddesi buldu. 

Kiralık araçla kaçakçılık

Üzerinde ``Seleniumi izotope 74 se`` ibaresi bulunan özel kabı, Diyarbakır`dan temin ettikleri ve satmak üzere İstanbul`a götürdükleri öğrenilen sürücü Ş.E. ile araçta bulunan H.D gözaltına alındı. Şahısların, kaçakçılık suçundan sabıkalarının olduğu ve aracı Diyarbakır`dan kiraladıkları belirlendi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

``Selenyum 74``ün cam ve plastik üretimiyle, kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı bildirildi.

 

TAEK inceledi, İnterpol bilgi istedi

Ele geçirilen “Selenyum 74” maddesi Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından incelendi.

Alınan bilgilere göre ele geçirilen selenyum maddesinin bulunduğu özel kap Malatya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü uzmanlarınca testten geçilerek radyasyon ölçümü yapıldı. Radyasyona rastlanılmayan madde özel kabıyla açılmadan TAEK’e gönderildi. Yapılan incelemede maddenin “işlenmiş selenyum” olduğu tespit edildi.

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı bir operasyonla Türkiye’ye sokulması yasak olan ve birçok alanda kullanılan, selenyum maddesini ele geçirilmesi üzerine olayla ilgili bilgi isteyen İnterpol, istihbarat ve emniyet birimleri detaylı inceleme başlattı.

 

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2041


Anahtar Kelimeler: