“Hulûsi Efendi örnek bir din adamı idi”

“Hulûsi Efendi örnek bir din adamı idi”

“Hulûsi Efendi örnek bir din adamı idi”
Gündem 3.10.2012 21:34:00 2752 0

Kutlu Aktaş; “Hulûsi Efendi her zaman ihtiyaç duyulacak birisi”

Bir dönem Darende Kaymakamlığı, Malatya Valiliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Kutlu Aktaş, Malatya Tanıtım Günleri etkinliklerine katılarak hatıralarını yadetti. Kutlu Aktaş, 1964 yılında ilk görev yeri olan Darende’de tanıştığı Osman Hulûsi Efendi’nin aydın kişiliği, topluma önderlik eden yapısı ile her dönem insanların ihtiyaç duyacağı örnek bir din adamı olduğunu bildirdi.

Kutlu Aktaş, Hulûsi Efendi Vakfı standında Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüşerek çalışmaları hakkında bilgiler edindi. Hulûsi Efendi’nin yıllar önce başlattığı çalışmaların bugün önemli hizmetlerle devam etmesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Aktaş; “Topluma hizmet eden yapınızla örnek bir babanın evladı olduğunuz çalışmalarınızla kamuoyu tarafından takdirle izlenilmektedir” dedi.

Yarım asırdır geçti

Kutlu Aktaş, Darende’ye atandığı ilk günleri ve o dönemlerde yaşadığı, aradan 50 yıla yakın zaman geçmesine rağmen unutmadığı hatıralarını da anlattı;

“Kaymakamlık kursunu bitirdim, 49 kura çekiliyor. Herkes çekti sadece ben kaldım, “Senin ki Darende” dediler. Hemen gidip başladım, yıl 1964. O zamanlardan hatırladığım birkaç isim var bunlar Müftü Vekili Hulûsi Efendi ve Belediye Başkanı Abdullah Karakurt’tur. Yaşım genç tabi erkenden kalkıp işe gidiyorum, ne zaman gitsem benden önce kim geliyor diye merak ediyorum, “Hükümet Konağı’nda kim var” diyorum “Hulûsi Hoca var” diyorlar. Bir kaç gün böyle devam edince Hulûsi Efendi’nin yanına giderek şunları söyledim: “Keşke herkes sizin gibi olsa, işini özenle takip etse, üzerine düşeni yapsa bu memleket çok kalkınır.”

Hizmeti işine verdiği önemde

Müftü Vekili olduğu için arada bir uğrasa bile yürüyecek işleri herkesten önce gelerek takip eden bir çalışma prensibiyle yürütmesi O’nun görevine, hizmet etme anlayışına verdiği önemi yansıtmaktadır. O’nu farklı kılan da kişiliğindeki örnekliğidir.

Hulûsi Efendi, sofrası geniş, aydın fikirli, bilgili, hakikaten örnek bir din adamı idi. İnsan olarak mükemmel biriydi. Ülkemizin her dönemde böyle insanlara ihtiyacı var. İnsanlığı, bilgisi, ilçesi ve yöreye kazandırdığı hizmetlerle her zaman hayırla anılacaktır.

Topluma önder kişilik

Aradan yıllar geçti, 1986’da Malatya’ya Vali oldum, ilk ziyaretlerimden birini Darende’de Hulûsi Efendi’ye yaptım. Hulûsi Efendi’nin özel gayretleri ile topluma örnek hizmetler yaptığına defaten şahitlik ettim. O beklemezdi ama üstün gayret ve hizmetlerinden dolayı devlet adına şükran belgesini takdim etmekten büyük mutluluk duydum. Öyle bir insanı tanımanın bahtiyarlığı, beraber çalışmanın mutluluğu, manevi, topluma önder kişiliğini görmenin sevincini paylaşanlardan biriyim” diye konuştu.

Hamidettin Ateş de, Kutlu Aktaş’a gösterdiği yakınlık ve yıllar sonra daha dün olmuş gibi hatıraları paylaşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’la da görüşen Kutlu Aktaş, ilçenin adını marka yapmış bir yer olduğunu bildirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2007


Anahtar Kelimeler: