Kavuncu: “İki kere Darendeliyim”

Kavuncu: “İki kere Darendeliyim”

Kavuncu: “İki kere Darendeliyim”
Gündem 3.10.2012 21:33:00 2787 0

Eyüp Belediye Başkanı Kavuncu: “İki kere Darendeliyim”

İstanbul’da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinin yapıldığı Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Feshane’nin ev sahibi Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, eşi ve annesi nedeniyle iki kere Darendeli olduğunu söyledi.

Malatya Tanıtım Günleri etkinliklerine katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.

Kültür, gelecek nesillere aktarılacak

Kültürlerimizin yaşatılması için etkinliklerinin önemli olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu,  “Bir toplumun düşünce dengesi eğitim ve kültürdür. Kendi gelenek ve görenekleriyle, yaşadığı çağı kaynaştıran, her türlü yenilikleri benimseyen kültürümüzün zenginliğini gelecek kuşaklara aktarmamız çok önemli” dedi.

Eyüp’te Malatya Tanıtım Günlerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kavuncu; “Manevi atmosferi, harika çevre düzenlemeleri, etkileyici havasıyla Darende’de tıpkı Eyüp gibi önemli bir yerdir. Bu yerleri önemli kılanlar, mekanlara şeref veren büyüklerimizdir. Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi’nin Darende’den saçtığı aydınlık, ilim ve güzellikler, burada peygamberimizi evinde misafir eden Ebu Eyyub el-Ensari ile başka yerlerde benzer manevi mimarlar aracılığıyla insanları huzura taşımaktadır. Böylesi yerlerin kıymetini bilmek, gerektiği gibi hizmet edip, gelen herkesi ‘Tanrı misafiri’ olarak görüp ağırlamak hepimizin vazifesidir” diye konuştu.

Eşi de annesi de Darendeli

Darende’ye karşı özel bir ilgi duymasının yanı sıra annesinin Şaşmaz, eşinin de Çalışkan ailelerinden olduğunu ifade eden Kavuncu; “İki kere Darendeliyim, Darende’ye hizmet etmeye, elimizden gelen gayreti sarfetmeye her zaman hazırım. Buradan önemli bir hatıra olması için de önümüzdeki günlerde Darende Somuncu Baba Tanıtım Merkezi’ne Ebu Eyyub el-Ensari Hazretlerinin kabrinden bir parça toprak göndererek sergilenmesini arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Eyüp’te hemşehri sıcaklığı

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş Başkan Kavuncu’ya gösterdiği yakınlık ve sağladığı desteklerlerden dolayı teşekkür ederek, “Kendinizi iki kere Darendeli görmeniz hemşehrilerimiz ve bizleri mutlu etmiştir. İnşallah bundan sonra Eyüp’le Darende arasındaki bağlar daha güçlenir, ortak proje ve çalışmalarla güzelliklere vesile olur” dedi.

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş de Kavuncu’nun gösterdiği yakınlığın ‘hemşehri sıcaklığı’ olduğunu vurguladı.

Başkan Kavuncu, Kaymakam Aktaş ve Ateş’e üzerinde Eyüp Sultan silüeti bulunan altın kaplama tabak hediye etti. Kavuncu’ya da Kaymakamlık tarafından hazırlanan plaket ile vakıf yayınlarından oluşan hediyeler verildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2002


Anahtar Kelimeler: