Evler pansiyona dönüşebilir

Evler pansiyona dönüşebilir

Evler pansiyona dönüşebilir
Gündem 3.10.2012 21:31:00 2031 0

Darende Kaymakamlığının başlattığı ve güzel örnekleri ile yüzünü gösteren “konak onarım” çalışmasına vatandaşların destek ve ilgisi bekleniyor. Evlerin onarılması ve geleceğe bakış açısına en büyük örnek ise Safranbolu.

Malatya Valiliğinin maddi desteğiyle yürütülen çalışmalara vatandaşların sunacağı katkı, ilçemizdeki kerpiç mimarili evlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak. İki katlı, bahçeli, cumbalı ve özgün mimarisiyle ayakta kalmaya çalışan evlerin korunması geçmişten kalan mirasa sahip çıkmak kadar, ilçemizin turizmle gelişmesine de büyük katkı sunacak.

Turizm potansiyelinin artması ve gelecekte yaşanması beklenen konaklama problemini bugünden görerek çözmek için Darende evlerinin onarılarak butik otel tarzında kullanıma sunulması ise aileler için hem gelir kaynağı olacak hem de tatilciler için doğa ile içiçe mekanlarda zaman geçirme fırsatı tanıyacak.

Hacıderviş, İbrahimpaşa, Gökyar, Nadir, Kaldırım, Mehmetpaşa, Sayfiye, Kılıçbağı ve Beybağı Mahallelerinde bulunan onlarca eski ev, onarılacağı günleri beklerken özellikle dereboyu mahallelerinin eşsiz güzelliği, sakinliği ve doğanın koynundaki evlerin turizme kazandırılması ilçemizin geleceğine yapılacak en büyük yatırımlardan biri olarak görülüyor.

Herkesin eski püskü zannettiği evlerin aslında birer “konak” ve eşsiz sanat eserleri olduğu, benzersiz el işlemeleri, ahşap oymaları ile sanatkâr ustaların hünerli elleriyle şekillendiği muhteşem eserler gün yüzüne yeniden çıkarılmayı beklerken, topyekün bir çalışma ile evlerin korunması ise kapsamı geniş tutulacak projeyi bekliyor.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2011


Anahtar Kelimeler: