Somuncu Baba ve Battal Gazi adı verilsin

Somuncu Baba ve Battal Gazi adı verilsin

Somuncu Baba ve Battal Gazi adı verilsin
Gündem 3.10.2012 21:25:00 2656 0

Somuncu Baba ve Battal Gazi’nin adı verilsin

Yılların özleminde iki önemli kişiliğin ismi olmalı

Malatya-Darende karayolunda yapılan ve bin 600 metre uzunluğunda olacak Karahan Tüneli`nin, 2013 yılında tamamlanıp ulaşıma açılacağı bildirildi. Işığın gözükmesine az bir süre kalan tünellere Malatya’nın manevi ve tarihi iki önemli şahsiyetinin isim olarak verilmesi kamuoyunda görüş olarak ön plana çıktı. Tünellerden Darende istikametine gelene Somuncu Baba, Malatya istikametine gidene ise Battal Gazi isminin verilmesi isteniyor.

Yılların özlemi olan hizmete Malatya’nın iki önemli kişiliği; Somuncu Baba ve Battal Gazi isimlerinin verilmesi önerildi. Malatya denilince akla gelen tarihî ve manevî şahsiyetlerden Somuncu Baba ile Battal Gazi’nin böylesi bir hizmete adlarının verilecek olması geçmişe duyulan saygının bir ifadesi olarak algılandı. Beylerderesindeki viyadüğe 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın adının verilmesi üzerine tünellere de öneri doğrultusunda bu büyük zatların isimlerinin verilmesi beklenirken, siyasiler ve yetkililerin konuyu gündemlerine alması istendi.

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Karahan Tüneli`nde inceleme yaptı.

"Önümüzdeki Aralık ayında tünel delme işlemi bitecek" diyen Hüsamettin Özendi, "Bin 600 metrelik tünelde bir yandan da beton çalışmaları sürüyor. 2013 Mayıs ayında betonlama işlerimiz bitecek. Karayolları olarak bu yolda tünel dahil, 30 kilometre sıcak asfalt dökeceğiz" ifadelerini kullandı

Yıl sonunda ışık gözükecek

Milletvekili Mustafa Şahin, "2008 yılında ihalesi yapılan Karahan Tüneli ile birlikte sıcak asfalt da dökülecek. 2012 sonunda tünelde ışık görülecek. İnşallah seneye bu zaman geçişler sağlanmış olacaktır" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık da, Karahan Tüneli`nde açılmayan 500 metrelik bölümün kaldığını ifade ederek, "Kalan bölümün 100 günde en geç Aralık sonuna kadar bitirileceği kaydedildi. 2013 yılında bu tünelden araçlarla geçilecek" diye konuştu.

2012 yılı ödeneği 10 milyon TL

1997 yılında projesi yapılarak yapım çalışmalarına start verilen ve 205 milyon TL proje bedeli olan Malatya-Darende karayolu için 2011 yılı sonuna kadar 98 milyon TL harcandığı bildirildi. Karayolları Genel Müdürlüğünün 2012 yılında 10 milyon TL ödenek ayırdığı ve bu ödeneklerle bu yolun bitirilmesinin mümkün olmadığını dile getiren yetkililer, 2014 yılında her ne kadar bitirilecek gözükse de bakanlıktan gelen ödenekler çerçevesinde ayrılan ödenek arttıkça yapımın daha erken gerçekleşeceğini belirtti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=2023


Anahtar Kelimeler: