Adana Darende kardeş şehir oluyor

Adana Darende kardeş şehir oluyor

Adana Darende kardeş şehir oluyor
Gündem 3.10.2012 21:22:00 2007 0

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali kapsamında Anadolu yollarına düşen gezici sinemanın 45. durağı Darende oldu. "Altın Koza Anadolu`nun Festivalidir" ve "Adana`dan Anadolu`ya Türk Sineması Yollarda" sloganları ile yola çıkan Altın Koza Gezici Sineması, yoğun ilgi gördüğü Darende`de `Ortak Aklın` buluşmasını da sağladı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası`nın konser verdiği etkinlikte Türk Halk Oyunları ekibi gösterilerde bulundu. "Malatya Malatya" eseri seslendirilirken, halk oyunları ekibine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile Darendeli gençler de eşlik edince ortaya renkli görüntüler çıktı.

Adana’da Darendeli potansiyeli var

İsa Özkan, yaptığı konuşmada belediyelerin hizmet için varolduğunu söyledi. Başkan Özkan; "Başkanım Sayın Aldırmaz özellikle buraya geldi, çünkü Adana`da 200 binin üzerinde Darendeli yaşıyor. Gezici Sinema etkinliğinin Darende`ye getirilmesinde Belediye Başkanımla birlikte vesile olan Sayın Sadi Sürenkök`e, Sayın Muammer Çalışkan`a ve kendini Darendeli kabul eden Sayın Ali Gizer ağabeylerime de şükranlarımı sunuyorum"

Türkiye ve dünyaya Darende`den mesaj

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ilgisi nedeniyle Darende Belediye Başkanı İsa Özkan`a teşekkür etti. Zihni Aldırmaz; "Adana`dan Anadolu`ya Türk Sineması Yollarda" sloganıyla tüm Anadolu`yu dolaşıyoruz. 38 il, 61 noktada 36 milyon insanı kucaklayan bu etkinlikte 14 bin 500 kilometre yol kat ediyoruz. Altın Koza`nın Anadolu`nun festivali olduğunu tekrarlıyor, bütün Türkiye ve dünyaya Darende`den mesaj vermek istiyoruz; İşte Türkiye bu. İşte Darende bu"

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ve Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de birer selamlama konuşması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları Feyzullah Eti, Ferhat Deli ve Serkan Yontar Türk Halk Müziğinin en güzel örneklerini söylediler ve Darendeliler`i coşturdular. Darendeliler türküler eşliğinde halaylar çektiler.

Daha sonra "Neşeli Hayat" filmi gösterime girdi.

 

 

Başkan Aldırmaz’dan ziyaret

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Darende’yi ziyaret etti.

Sinema festivali nedeniyle geldiği Darende`de temaslarda bulunan Zihni Aldırmaz, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan`la makamında görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ile birlikte ilçemizdeki tarihi ve turistik mekanları da gezdi. Konuklarına çalışmaları hakkında bilgi veren Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, belediyecilikte en önemli unsurun altyapı hizmetlerini tamamlamak olduğunu söyledi. Özkan, borçlu aldığı Darende Belediyesi`ni de bataktan kurtardığını sözlerine ekledi.

Başkan Özkan tarafından gezdirilen başkanlar, Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Darende Tanıtım Merkezi`ni ziyaret etti. Kudret Havuzunda yüzen başkanlar, Günpınar Şelalesi`nde bir süre dinlendi.

Doğa harikası ilçe

"Darende`yi gezdik, sanki burası bir doğa harikası" diyen Aldırmaz, şöyle konuştu: "Dışarıdan geçerken başlangıçta bir şey göremiyorsun. Sanki dağlar tepeler gibi ama bir yere geliyorsunuz ki, cennetten bir parça. Muhteşem bir coğrafya ve ben Türkiye`deki vatandaşlarımızın Darende`yi görmeden Türkiye`yi tanıdıklarına inanmıyorum. Dünyayı tanımak istiyorsak mutlaka Darende ile buluşmak lazım" dedi.

Ayrılmaz bir bütünlük var

Geziye katılan başkanlar, Adana ile Darende`nin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladı. Adana`da 200 binin üzerinde Darende kökenlinin yaşadığını kaydeden başkanlar, "Bu çok önemli bir konu. Uzun yıllardır Darendeliler, Adana`nın ekonomisine yön vermekte, katkı koymakta. Adanalılar da bu katkıdan mutlu olmakta" şeklinde konuştu.

Şelale önünde fotoğraf çektiren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Günpınar’ın mutlaka dünya turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1988


Anahtar Kelimeler: