´"Hesap verme şeffaflığı´"

`"Hesap verme şeffaflığı`"

´
Gündem 3.10.2012 21:14:00 1277 0

Malatya Valiliğine atanan Vasip Şahin 31 Ağustos 2012 tarihinde görevine başladı. Vali Şahin göreve başlaması üzerine yaptığı ilk açıklamada toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir yönetim anlayışıyla çalışacağını vurguladı.

Bölgenin cazibe merkezi konumunda bulunan Malatya’nın, tarihi ve kültürel birikimi, dinamik ekonomik yapısı ve yetiştirmiş olduğu insanları ile ülkemizin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Vasip Şahin açıklamasında; “Böylesine önemli bir kente hizmet ederken, üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak, belirli bir alandaki gelişimden ziyade kalkınma temelli bir anlayışla hareket edeceğiz” dedi.

Hesap verme sorumluluğunda

Şahin, görevini yerine getirirken temel amaç olarak, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, hesap verme sorumluluğu, milli ve manevi değerlerimize bağlılık, toplumsal yapının güçlendirilmesi ile çağın gereklerine uyum sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Ekonomik gelişimin toplumsal kalkınmanın sadece bir bölümünü oluşturduğu gerçeğinden hareketle, halkın sosyal, kültürel ve sanatsal içerikli ihtiyaçlarını da ihmal etmeden çalışmaları sürdüreceğini dile getiren Şahin; “Hep birlikte daha güzel bir Malatya`ya ulaşmak” dileğinde olduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: