Semt sahaları ile spora ilgi artacak

Semt sahaları ile spora ilgi artacak

Semt sahaları ile spora ilgi artacak
Gündem 3.10.2012 20:51:00 1476 0

Darende Kaymakamlığı ilçedeki insanların daha fazla spor yapmasına olanak tanımak için semt sahaları kurma çalışmasına başladı. İlçe merkezinin yanı sıra belde ve köyleri de kapsayan proje ile çok sayıda yüksek standartlı saha oluşturulacak.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği “Gökteki Değil Köydeki Yıldızlar” adlı SODES projesi ile ilçede semt sahaları yaparak insanları daha çok spor yapmaya teşvik edeceklerini bildirdi.

Yeni yıldızlar keşfedilecek

Kaymakam Aktaş, semt sahaları yaptırarak her kesimden insanın spor yapmasını sağlayarak sağlıklı ve zinde bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Mehmet Aktaş, “Özellikle belde ve köylerimizdeki çocuklar ile gençler başta olmak üzere vatandaşlarımızın standartlara uygun alanlarda spor yapmalarını sağlayarak hem toplumsal bir fayda sağlamak hem de kabiliyeti olan yeni neslin sportif aktivitelerle iç içe yetişmesini hedefliyoruz. Kim bilir sunulacak imkanlardan yararlanıp sportif başarılar elde ederek, adını ülkemizde ve dünyada duyuracak yeteneklerin keşfine vesile olacağız” dedi.

Belde belediye başkanları, Darende Spor Kulübü, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün proje ortakları olduğunu dile getiren Kaymakam Aktaş, ilçe merkezindeki liseler ile Balaban, Ilıca ve Yenice beldelerine birer saha yapacaklarını belirtti.

Sporla toplumsal fayda artırılacak

İlçe merkezindeki Darende Lisesi, Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi ve İmam Hatip Lisesinin etrafında yeterli spor alanı olmadığını söyleyen Aktaş; “Gençlerimizin enerjilerini sportif aktivitelere harcayarak kendileri ve çevrelerine faydalı bireyler olmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

Çalışmaların başladığını bildiren Mehmet Aktaş, projeyi daha geliştirme adına ilçenin yetiştirdiği işadamlarının desteklerini de beklediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: