Gıda Güvenlik ve hijyenini kontrol edecek

Gıda Güvenlik ve hijyenini kontrol edecek

Gıda Güvenlik ve hijyenini kontrol edecek
Gündem 29.09.2012 18:31:00 1739 0

Türk Hacıların Gıda Güvenliği Darendelilere emanet

2012 yılı Umre ve Hac organizasyonlarında, Mekke ve Medine’de yemek veren şirketlerin satın aldığı gıda maddelerini denetleme görevi Darendeli bir akademisyene verildi.

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı hemşehrimiz Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt bu görev nedeniyle Suudi Arabistan’a gitti.

2012 Hac Organizasyonunda ilk kez uygulamaya konulan gıda ve hijyen denetlemesinde görevlendirilen Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, görev yeri olan kutsal topraklara hareket etmeden önce, Iğdır Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti.

Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, gerçekleşen bu ziyarette Diyanet İşleri başkanlığının onayı ile Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan proje hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt konuşmasında Iğdır Üniversitesini böylesine önemli bir görevde temsil etme onurunu verdiği için Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a ve gıyabında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’e teşekkür etti.

Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz da Hac ve Umre organizasyonlarında ilk kez olarak uygulamaya konulan bu projenin Iğdır Üniversitesi tarafından geliştirilmesinin önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz konuşmasının devamında “Iğdır Üniversitesinin Iğdır Şehrine, Doğu Anadolu Bölgesine ve Ülkesine yaptığı katkı her geçen gün bir çığ gibi büyümektedir. Üniversite olarak halk ile iç içe yaptığımız faaliyetlere bir yenisini daha eklemiş olmak bizlere gurur vermektir. Üstelik gerçekleşen bu çalışmanın da hac ve umre organizasyonları için bir ilk olma özelliğini taşıması da çok önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türk hacılarının gıda güvenliklerinin ve hijyeninin Iğdır Üniversitesine emanet edilmesinden dolayı üniversitemiz camiası adına büyük gurur duymaktayım. Ayrıca, 2012 Umre organizasyonunda çalışmalarını başarı ile gerçekleştirerek, sundukları rapor ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takdir gören Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür ederim” dedi.


Anahtar Kelimeler: