´"Darende´ye hayran kaldım´"

`"Darende`ye hayran kaldım`"

´
Gündem 17.12.2008 10:49:00 2147 0

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz güzelliklerini sürekli duyduğu Darende’ye yaptığı ziyarette ilçeye hayran kaldığını söyledi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz, eşi ve dostlarından Darende`yi çok defalar duymasına karşın iş yoğunluğundan bugüne kadar gelme fırsatı bulamadığını ve ilk defa gördüğü Darende’yi çok beğendiğini belirtti.

Başkan Poyraz’a Hulûsi Efendi Vakfı Kahramanmaraş temsilcisi Mustafa Yıldızlı ve ‘Hac arkadaşı’ Abdullah Fedakar eşlik ederken, Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli tarafından da ilçe ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Çalışmalar takdire şâyân

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’le de görüşen Mustafa Poyraz Darende’ye güzel hizmetler yapan vakfın çalışmalarının takdire şâyân olduğunu kaydetti. Başkan Poyraz Hamidettin Ateş’le yaptığı görüşmede, "Darende’nin bu kadar güzel ve çekici bir yer olduğunu bilmiyordum. Somuncu Baba Külliyesi`nin manevi havasını teneffüs etmenin güzelliğini yaşayıp gurur duydum. Şahsınızda Somuncu Baba Külliyesi ve çevresi ile ilçeye birçok eserleri yapan vakfınıza da böyle güzel çalışmaları Darende`ye kazandırdığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Gurur duyulacak hadise

Hizmet etmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve bunu ancak Allah rızası için yapanların bileceğini kaydeden Mustafa Poyraz Darende ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada gördüğü güzellikler ve çalışmalardan etkilendiğini kaydetti. Poyraz açıklamasının devamında "Hulûsi Efendi Vakfı Darende’de tarihi değerlere sahip çıkıp, kültürümüzü yaşatıp, eğitim ve sağlık alanlarıyla beraber birçok sosyal alanda çok güzel çalışmalar sergilemiştir. İnsanların rahat etmesi sağlanırken, yaşadığı güzelliklerle de ruhunu doyuracağı hizmetler kazandırılmıştır. Başka yerlerde bu tür çalışmaları belediyeler, resmi kurumlar yaparken Darende’de bir sivil toplum kuruluşunun böylesine güzel hizmetler yapması herkesin gurur duyması gereken bir hadisedir" diye konuştu.

Darende’yi çok duydum

Eşinin Darende’ye çok defa geldiğini ve evde ilçeye ilişkin güzel anılar dinlediğini ifade eden Mustafa Poyraz konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Kahramanmaraş’taki dostlarımızdan ve buraya gönül bağı olan kardeşlerimizden burayla ilgili sürekli sohbet ediyorduk. Kısmetmiş bugün gelebildik, hemen yakınımızdaki böylesine güzel bir yeri geç görmüş olmanın hüznünün yanı sıra, huzur dolu bu yerleri görmenin keyfini de yaşamaktayım"

Kahramanmaraşlılar da var

Darende’de Kahramanmaraş’tan gelerek yerleşen ve hizmet eden insanlar olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekleyen Poyraz, çok sayıda Kahramanmaraşlının ziyaret ettiği Darende’yi görmenin kendisini mutlu ettiğini kaydetti. Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba, Tohma Kanyonu, Çilehane, Balıklı Kuyular, Kudret Havuzu ve Hasan Gazi Şehitler abidesini gezen Mustafa Poyraz Hasan Gazi’de Kahramanmaraş’tan gelen öğrencilerle bir süre sohbet etti. Poyraz, öğrencilere futbol topu hediye edip hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler: