Ailesi Ilıcalı, Malatya´da ikamet ediyor

Ailesi Ilıcalı, Malatya`da ikamet ediyor

Ailesi Ilıcalı, Malatya´da ikamet ediyor
Gündem 17.09.2012 09:11:00 3173 0

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda yaralanan polis memuru hemşehrimiz Yusuf Özbey’in sağlık durumu iyiye gidiyor.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavisi devam eden yaralı polisin babası İbrahim Özbey, oğlunun geçirdiği cerrahi müdahale ve tedavilere olumlu yanıt vererek sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini belirtti. Başından ve belinden yaralanan Özbey’in yardım alarak yürümeye başladığını dile getiren İbrahim Özbey; “Şükürler olsun sağlık durumu iyiye gidiyor. Düzelince görevine dönerek, şehit arkadaşları ve milletimiz için vazifesini sürdürecek” dedi.

Televizyon izletilmiyor

Şehitler için üzüntülerinin büyük olduğunu kaydeden baba İbrahim Özbey; “Yusuf patlama sırasında 15-20 metre uzağa fırlamış. Arkadaşlarının şehit olması onu çok üzdü, televizyon izletmiyoruz” diye konuştu.

Darende’nin Ilıca Beldesinden olan baba İbrahim Özbey, 23 yaşındaki oğlunun 2 yıl Kütahya’da görev yaptığını 3 aydır da Bingöl’de çalıştığını söyledi.

Ziyaretçi yoğunluğu

İbrahim Özbey, hain saldırıda yaralanan oğlunun tedavisi sırasında Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, Ilıca Belediye Başkanı Hasan Bayram, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile çok sayıda yetkilinin ziyarete gelerek ve telefon ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi. Hemşehrilerimizin yoğun bir ilgi gördüklerini dile getiren baba Özbey alaka gösteren herkese teşekkür etti.

 

Ev arkadaşının şehit olduğunu

iyileştikten sonra öğrendi

Bingöl`de mayınlı saldırıda yaralanan polis memuru Yusuf Özbey, ev arkadaşı polis memuru Gökhan Kuzu`nun aynı saldırıda şehit olduğunu iyileştikten sonra öğrendi.

Saldırıda ağır yaralanan Özbey, Fırat Üniversitesi Hastanesi`ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi ve Malatya`daki baba evine döndü.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Özbey, olay anına dair fazla bir şey hatırlamadığını belirterek, "Olayın olduğu Hacılar köyünün tabelasını gördüğümde uyumak istemiştim. Kafamı koltuğa koymuştum. Tam tabelayı gördüm. Bir 50 metre ileride sanırım patlama olmuş. İlk gözümü açtığımda rüya zannettim. Arabadan bir 10 metre falan uzakta idim. Yerde kıvranıyordum. Silah sesleri geliyordu. Ondan sonra sanırım yine bayıldım. Tekrar gözümü açtığımda ambulansla götürülüyordum" diye konuştu.

Tedavisi için beline ve kafatasına platin takıldığını anlatan Özbey, sağlık durumunun her geçen gün biraz daha iyiye gittiğini söyledi. Özbey, doktorun bir sene gibi bir sürede tam olarak iyileşebileceğini ve ciddi bir hasarın kalmayacağını söylediğini aktardı.

Patlama sonrasında hangi arkadaşının yaralandığı, hangisinin şehit olduğuna dair fazla bilgi verilmediğini ifade eden Özbey, "Bana hangi arkadaşlarımın şehit olduğu söylenmedi. Bir kaçının şahadetini biliyorum ama hepsini bilmiyorum. Tabii üzüldüm. Beraber çalıştığım arkadaşlardı. Ev arkadaşım vardı içlerinde" dedi.

Aynı saldırıda şehit olarak memleketi Doğanşehir ilçesinin Erkenek beldesinde toprağa verilen Gökhan Kuzu`nun Bingöl`de ev arkadaşı olduğunu dile getiren Özbey, şunları kaydetti:

"Gökhan`la Kütahya`da iki yıl beraber çalışmıştık. Oradan yine tercihleri beraber yaptık. Hangi ile düşersek orada ev arkadaşı olarak beraber kalalım diye planlıyorduk. O yüzden aynı tercihleri yapmıştık. Haziran atamalarında ikimizi de Bingöl`e vermişlerdi. Bingöl`de ev arkadaşımdı. İki buçuk ay aynı evi paylaştık. Önceki akşam şehit olduğunu öğrendim. Önce bana durumu ağır demişlerdi. Ama şehit olduğunu söylememişlerdi. Çok üzüldüm."

Özbey, mesleğine tekrar dönmek istediğini ifade ederek, başka bir ilde çalışmak istediğini vurguladı.

-Baba Özbey: "Oğluma arkadaşının şahadeti haberini zor verdik"-

Yusuf Özbey`in babası İbrahim Özbey de, oğlunun saldırıdan sağ kurtulmasından duyduğu mutluluğu anlatacak söz bulamadığını belirterek, "Allah kendisini bize bağışladı. Polis teşkilatımız çok iyi ilgilendiler. Her türlü yardımı yaptılar. Ziyaretçileri çok oldu. Şu anda Allah`a şükür iyi. Taburcu oldu. Evimizde" dedi.

Saldırıdan sonra oğlunun şehit olduğuna dair bazı haberlerin geldiğini anımsatan Özbey, "Bana şehit olduğunu söylemediler ve etraftakilere söylemişler. Öğrendim. Arkadaşını aradım, konuştum. Yaralı olduğunu söyledi. Sonra kendisini aradım. Hastaneye kaldırılıyordu. Konuştum. Onun için fazla korkmadım" diye konuştu.

Terörün bir an önce bitmesini istediklerini kaydeden Özbey, "Allah belalarını versin. Bir an önce Türkiye bunu bitirmeli" dedi.

Oğullarına ev arkadaşı Gökhan Kuzu`nun şahadet haberini vermekte oldukça zorlandıklarını dile getiren İbrahim Özbey, "Çok zor. Allah kimseye vermesin. Oğluma arkadaşının şahadeti haberini zor verdik. Ev arkadaşıydı. Çok da üzüldü. Ailesine Allah sabır versin. Kendisine Allah`tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Anahtar Kelimeler: