Iğdır´ın Darendeli Rektörü

Iğdır`ın Darendeli Rektörü

Iğdır´ın Darendeli Rektörü
Hemşehriler 7.09.2012 18:05:00 7467 0

2008 yılında Iğdır Üniversitesi’nin kurucu Rektörü olan hemşehrimiz Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından görevine yeniden atandı.

Iğdır Üniversitesi’nde 50 akademisyenden 49’unun oy kullandığı rektörlük seçimlerinde 24 oy alarak birinci sırada yarışı tamamlayan Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, en yakın rakibine 2 kat oy farkı atmıştı. Rektör Yılmaz Cumhurbaşkanı tarafından yeniden atanarak hizmetlerini devam ettirme şansını yakaladı.

Gençleri aydınlatma çabası

Rektörlüğe yeniden atanmasının ardından bir açıklama yapan İ. Hakkı Yılmaz, ülkemizin geleceğinde önemli bir rol alarak, gençlerimizin aydınlanmasında üstlendiği görevi başarı ile yerine getirme çabasında olduklarını söyledi.

Üç ülkeyle sınırı olan il

Üniversitenin adını ülkemizin en doğusunda, üç ülkeye komşu ve sadece ülkemizin değil Avrupa’nın da çatısı olan Ağrı Dağı’nın eteklerindeki verimli toprakların ortasında kurulu Iğdır şehrinden aldığını bildiren Rektör Yılmaz; “Genç bir üniversite olan Iğdır Üniversitemiz, kuruluşundan itibaren geçen dört yıllık süre içerisinde çağdaş, dinamik ve evrensel değerleri ön planda tutan bir bilim yuvası olmak için yoğun bir çaba göstermiş ve sizleri de geleceğe hazırlama gayreti içerisinde olan önemli bir yükseköğretim kurumudur” dedi.

Nicelik ve nitelik kazandırma gayreti

Iğdır şehrinin, bir eğitim, bilim ve kültür merkezi haline gelmesi için çalışmakta olduklarının altını çizen Yılmaz; “Iğdır’ın bir öğrenci kenti olarak nitelenmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirme gayreti içerisinde olmaktan da her zaman mutluluk duymaktayız. Iğdır Üniversitesi, altı fakülte, bir yüksekokul, iki meslek yüksekokulu, üç enstitü, dört araştırma merkezi ile ülkemizin geleceğinde önemli bir rol alarak, gençlerimizin aydınlanmasında üstlendiği görevi başarı ile yerine getirme çabasındadır. Bütün bu çalışmalar öğrencilerimize nicelik ve nitelik kazandırma gayretlerinin bir göstergesidir” diye konuştu.

Rektör Yılmaz, üniversitede, ülkemizin temel değerlerine ve stratejik hedeflerine uygun eğitim ile şehrinde ve bölgesinde kaliteli sağlık hizmetleri sunmanın yanında, toplumun, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişmelerine katkı sağlayacak etkinlikleri hedeflediklerini dile getirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1998


Anahtar Kelimeler: