40 yıl önce yaptırdığı okula adı verildi

40 yıl önce yaptırdığı okula adı verildi

40 yıl önce yaptırdığı okula adı verildi
Eğitim 6.09.2012 12:56:00 5835 0

Darende’de 40 yıl önce yapılan ve halen aynı binada eğitim verilen İmam Hatip Lisesi’ne okulun yapımını sağlayan mutasavvıf ve Divan şairi Osman Hulûsi Ateş’in adı verildi.

1914-1990 yılları arasında yaşayan, eğitim, sağlık ve sosyal alanda topluma önemli hizmetler kazandırıp çok sayıda okul binasının yapılmasını sağlayan Osman Hulûsi Ateş’in adı 40 yıl önce özel gayretleriyle ilçeye kazandırılan İmam Hatip Lisesi’nde yaşatılacak. 

 

Artarak süren hizmetler

Hayatta iken çok sayıda derneğin başkanlığını yapan ve hayır hizmetlerini kurumsal bir çatı altında daha düzenli biçimde yürütmek isteyen Hulûsi Efendi’nin 1986 yılında kendi adı ile kurduğu vakfı, vefatından sonra hizmetleri artırarak sürdürdü. Hulûsi Efendi’nin hayattayken planladığı ancak ömrünün vefa etmediği hizmetler vakfı tarafından yerine getirilerek, topluma sunuldu.

Osman Hulûsi Ateş’in öncülüğünde Darende ve çevresinde çok sayıda okul, yurt, cami, sosyal donatı ve fabrika gibi topluma hizmet eden binalar günümüzde de kullanılarak insanlara fayda sağlıyor.


Anahtar Kelimeler: