Malatya Gürün arasına 8 totem

Malatya Gürün arasına 8 totem

Malatya Gürün arasına 8 totem
Gündem 6.09.2012 12:43:00 2622 0

Kaymakam Mehmet Aktaş, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği ilçeyi tanıtmak amacıyla Malatya-Kayseri karayolu üzerine totemler dikerek, Darende’nin sahip olduğu güzellikleri yoldan geçenlerin görmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre Malatya-Kayseri karayolu güzergahını tek yönlü olarak günde 2 bin 500 aracın kullandığını ve ülkemizin doğusu ile batısı arasında yol üzerinde bulunan Darende’nin turistik önem taşıyan bir yer olduğunu bildirdi.

 

Geliş ve gidişe ayrı manzara

Yolu kullanan vatandaşların Darende’deki güzellikleri fark etmelerini sağlamak amacıyla Malatya’nın çıkışı ile Gürün ilçesi arasında 8 totem dikerek görsel sunumlar yapmaya başladıklarını belirten Aktaş; “Üzerinde 24 metrekarelik devasa fotoğraflar bulunan totemleri dikmeye başladık. Toplam 8 totemimiz olacak. Geliş ve gidiş istikametlerinden gözükmesi nedeniyle 16 görsel ile Darende’den geçenlerin fren yaparak ilçemizi tanımasını amaçlıyoruz” dedi.

 

Yoldan geçenleri etkileyecek

Doğal, tarihi, kültürel zenginliklerinin yanı sıra manevi özelliği ve su sporları ile Darende’nin “görmeden ölme” şeklinde tanımlanan yerler arasında olduğuna dikkat çeken Mehmet Aktaş; “Yoldan geçenler, Darende’nin güzelliklerini fark edemiyor. Gizli bir cennet bahçesi ve açık hava müzesini andıran güzellikleri ile ilçemizi daha çok kişinin tanımasını arzuluyoruz. Totem çalışması ile güzelliklerimizi fark edenler, frene basacak Darende’yi yakından ve doyasıya tanıyacaktır” diye konuştu.

Kaymakam Aktaş proje kapsamında ilçe merkezinde bir de led ekran sistemi kurarak tanıtım çalışmalarına hareket kazandıracaklarını belirtti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1892


Anahtar Kelimeler: