237 bin lira yeni kaynak

237 bin lira yeni kaynak

237 bin lira yeni kaynak
Gündem 6.09.2012 12:33:00 1534 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Malatya Valiliği aracılığıyla sundukları projelerden dördünün Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

Mehmet Aktaş, yaptığı açıklamada Kaymakamlık Proje Ofisinin hazırladığı çalışmalarla onaylanan SODES projelerinin kamu ve sivil toplum kuruluşlarınca ortaklaşa yürütülerek Darende’ye yenilikler kazandıracağını söyledi. Aktaş Darende’nin 2012 SODES projeleriyle toplam 237 bin 515 lira bütçeye sahip olacağını dile getirdi.

Eğitime yönelik projeler

Kaymakam Aktaş, Darende Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin “Nar taneleri için el ele” adlı 87 bin 115 liralık ve “Çok amaçlı sinema salonu” adlı 65 bin 900 liralık 2 proje ile eğitim ve sosyal yaşama destek olacaklarını belirtti.

Aktaş ayrıca Darende Kültür Sanat Derneği’nin “Gönüllerde açan bahar çiçekleri” adlı ve Gülşen Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin “Darende’nin kızları gül bahçesinde geleceğe hazırlanıyor” adlı sosyal içerikli projelerinin de ilgili sivil toplum örgütlerince yönetilerek yine ilçedeki gençliğin daha güzel ortamlarda geleceğe hazırlanmasına katkı sunulacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: