10 Kasım´da kutlandı

10 Kasım`da kutlandı

10 Kasım´da kutlandı
Gündem 10.11.2008 13:21:00 1376 0

10 Kasım Atatürk’ü anma programları çerçevesinde Darende’de de çeşitli törenler düzenlendi. Cumhuriyet Alanındaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından ikinci tören Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) salonunda düzenlendi. Burada bir konuşma yapan öğretmen Seda Ökalga; “Kurduğu müesseseler ve yaptığı yenilikler ile eserini ‘Büyük Devlet Adamlığı’nı en güzel örnekleriyle ortaya koyan kişidir” dedi.

Törene Darende Kaymakamı Vural Karagül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Ormancı, resmi yetkililer, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

METEM’de Rehber Öğretmen olan Seda Ökalga konuşmasında devlet adamı olmanın belli bir durumda imkân dâhilindekinin en iyisini yapmak ve ulaşılması imkânsız olan şeylerden aynı kararlılıkla vazgeçmek olduğunu söyledi.

Milletin iradesini yansıttı

Ökelga konuşmasının devamında; “Atatürk Türk milletinin iradesi doğrultusunda karşı gelen, isyan eden bir ulusun kurtarıcısı, yeni bir devletin kurucusudur. Kurduğu müesseseler ve yaptığı yenilikler ile eserini ‘Büyük Devlet Adamlığı’nı en güzel örnekleriyle ortaya koyan kişidir” dedi.

Kararlılıkla geleceğe yönelmeyi, icraatının prensibi, eyleminin teorisi sayan Atatürk’ün sahip olduğu siyaset bilinciyle yaşadığı dönemin politik kurallarını analiz eden bir lider olduğunu vurgulayan Seda Ökelga, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Atatürk’ün bir siyasetçi olarak üstün başarısı, karşılaştığı en çetin ve zor problemler karşısında en doğru ve ülke için en isabetli olan yolu görebilmesi, imkanları değerlendirebilmesidir”

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu tören Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler: