Bölgede metalik arama yapılıyor

Bölgede metalik arama yapılıyor

Bölgede metalik arama yapılıyor
Gündem 6.09.2012 12:16:00 1511 0

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Mehmet Üzer, Türkiye genelinde bu yıl 400 bin metre sondaj yapmayı hedeflediklerini belirterek, bu rakamın geçmişte yapılan çalışmaların 10 katından fazla olduğunu söyledi.

Malatya`nın Kuluncak ilçesinde sondaj çalışması yapılan şantiyelerini gezen Üzer, çalışmaları denetledikten sonra Darende’ye geldi. Somuncu Baba Tanıtım Merkezi`ni gezen Üzer, burada yaptığı açıklamada, Türkiye`de yaklaşık 10 yıldır madenlerin aranmasına daha özen gösterildiğini belirtti.

 

Hedef 400 bin metre sondaj

MTA`nın 10 yıl önce yaptığı sondajın yılda 25 bin metre olduğunu ifade eden Üzer, ``Türkiye genelinde bu yılki hedefimiz 400 bin metre sondaj yapmak. Bu rakam geçmiştekinin 10 katından fazla`` diye konuştu.

Üzer, ``Çok sondaj yapıp, inşallah ülkemizin madendeki dışa bağımlılığını azaltmaya gayret ediyoruz`` ifadelerini kullandı.

 

Kuluncak`ta yoğun çalışma

Kurum olarak Malatya`da metalik maden arama çalışmaları yaptıklarını kaydeden Üzer, özellikle Kuluncak ilçesinde yoğunlaştıklarını belirterek, Kuluncak`ta 20 bin metreye yakın sondaj yapacaklarını bildirdi.

Harita çalışmaları da gerçekleştireceklerini anlatan Üzer, ``Jeolojik yöntemlerle tam bilimsel bir maden aramacılığı yapıyoruz`` dedi. 

Kurum yöneticilerinin bölgedeki çalışmaları değerlendirmek üzere toplandığını anlatan Üzer, ``Malatya maden bakımından oldukça zengin bir yer. Geçmişe dayanan bir demir cevheri, killer, profil lifleri, termik ham maddesi var`` diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: