İsmet Yılmaz´dan ziyaret

İsmet Yılmaz`dan ziyaret

İsmet Yılmaz´dan ziyaret
Gündem 25.08.2012 19:53:00 3050 0

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali için geldiği Darende’ye doğalgaz müjdesi vererek 1 yıl içerisinde ilçemizin bu imkana kavuşacağını söyledi.

Bakan Yılmaz Sivas’ın Gürün ilçesindeki temasları sırasında Darende’yi ziyaret etti. İlçe girişinde Kaymakam Mehmet Aktaş, AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı İsa Özkan ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, festival kapsamındaki bal ve yemek yarışmasının yapıldığı alana gitti.

 

1 yıl içinde yapılacak

İsmet Yılmaz burada yaptığı konuşmada; “Elbistan’a gidecek BOTAŞ’ın doğalgaz boru hattı hem Gürün’den hem Darende’den geçecek. Yönetim Kurulundan karar çıktı, projesi yapılıyor. 1 yıl içerisinde projesi yapılacak ve uygulama ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.

Müjdeyi verdiği hemşehrilerimiz tarafından alkışlanan Yılmaz; “Gelecek seçime kadar inşallah hem Gürün hem de Darende doğalgaza kavuşacak. Doğalgaza kavuşunca ne olacak hanımlarımız bu yemekleri daha kolay yapacak. 80 yaşına yaklaştı benim de annem var kışın soğuk olduğundan Gürün’de kalamıyor. Doğalgaza geçersek artık pekala Darende’nin de Gürün’ün de dışarıda çok insanı var onlar buraya geldiklerinde kışın gitme ihtiyacı duymayacaklar” diye konuştu.

Festivali de tebrik eden Bakan Yılmaz; “Şenlikler birlik beraberlik günüdür, işte burada birlik beraberliğimizi de gösteriyorsunuz. Allah, birliğinizi, berberliğinizi, dirliğinizi daim etsin” dedi.

 

Şelale ve meşale kenti

Milletler arasında farklılık olduğunu belirten Yılmaz; “Bizi diğerlerinden farklı kılan kültürdür. Kültürümüze sahip çıkacağız. Bu kültür içerisinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi olmalı. Şelale ve meşale kenti olan Somuncu Baba kentinde bu yemek kültürünü de yaşatabilmek lazım” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Daha sonra yarışmada dereceye girenleri açıklayan Yılmaz, bal ve yemeklerin tadına baktı. Bakan Yılmaz’a ziyareti anısına üzerinde Zengibar Kalesi ve güreşçi şekli bulunan bir plaket verildi.

 

Somuncu Baba’ya ziyaret

Yılmaz ve beraberindekiler Somuncu Baba Külliyesi’ne geçerek ziyarette bulundu. Namaz kılıp dua eden Yılmaz, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’le görüştü.

Ziyarete Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Taş, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Feyzullah Arslan, Seyfi Saltoğlu, H. Hüseyin Şen gibi çok sayıda konuk katıldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1812


Anahtar Kelimeler: