Darende´de Kadir Gecesi

Darende`de Kadir Gecesi

Darende´de Kadir Gecesi
Gündem 15.08.2012 10:37:00 2167 0

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle Darende’deki sakal-ı şerifler ziyarete açıldı. İlçede 4 camide bulunan sakal-ı şerif, teravih namazının ardından ziyaret ettirildi.

Kadir Gecesini büyük mutasavvıf Somuncu Baba’nın kabrinin yeraldığı ve kendi adıyla anılan camide geçirmek isteyenler, yoğunluğa neden oldu. Zaviye Mahallesindeki otoparklar, cadde ve sokaklar camiye gelen insanların araçlarıyla doldu.

Tarihi camide yoğunluk ve yaz sıcakları nedeniyle teravih namazgahta eda edildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı teravih namazının ardından camideki sakal-ı şerif de ziyarete açıldı.

İzdihama neden olmamak için vatandaşlar camiye sıra ile alındı. Vatandaşlar, ziyaretlerini hafızların okuduğu salavatlar eşliğinde sakal-ı şerifin önünden geçerek yaptı.

Somuncu Baba Camii, Kadir Gecesini ziyaret ve ibadetle geçirmek isteyenler için sabaha kadar açık tutuldu. İlçe merkezinin yanı sıra çevredeki iller başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçiler, camide ibadet ederek gecenin feyzinden yararlanmaya çalıştı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1785


Anahtar Kelimeler: