Darendelilerin eniştesi Vali oldu

Darendelilerin eniştesi Vali oldu

Darendelilerin eniştesi Vali oldu
Gündem 8.08.2012 13:31:00 3138 0

29 ilin valisinin değiştiği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Malatya Valisi Doç. Dr. M. Ulvi Saran, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı oldu.

Sivas Valisi hemşehrimiz Ali Kolat Kırıkkale’ye, Darendelilerin eniştesi olan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz da Düzce Valiliğine atandı. Malatya’ya ise Düzce Valisi Vasip Şahin atandı.

 

Ulvi Saran: Onur duydum

Malatya Valiliği`nden, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı`na atanan Doç. Dr. Ulvi Saran, "Böyle önemli ve hassas bir göreve atanmış olmaktan büyük bir onur duyuyorum." dedi.

Yeni görevinin, güvenlik politikalarının ve stratejilerinin belirlenmesinde büyük bir ağırlığı olduğunu dile getiren Saran, Malatya`da görev yaptığı 3 yıllık sürenin kendisi için büyük bir onur ve iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

Saran, "Yeni atandığımız görevi bir manada karargâh görevi olarak değerlendirmek lazım. Zor bir görev. Orta ve uzun vadede güçlü stratejiler belirlemek, öngörülerde bulunmak lazım. Bunların çözümüne katkıda bulunmak gibi bir vecibeyle karşı karşıyayız. İnşallah üzerimize düşeni yapacağız" dedi

 

Adnan Yılmaz Vali oldu

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz Düzce Valisi oldu. Darende’nin Gökyar Mahallesinden Ali Duran’ın damadı olan Yılmaz, 2000 yılında il olan, 81 plakalı şehrin yedinci valisi olarak kente atandı.

Kaymakam kökenli olan Yılmaz bakanlıkta müfettiş, başmüfettiş ve Strateji Geliştirme Başkanı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığındaki en kıdemli Mülki İdare Amirlerinden biri olan Adnan Yılmaz başarıları nedeniyle Valiliğe terfi ettirildi.

Aslen komşu ilçemiz Gürünlü olan 1954 doğumlu Adnan Yılmaz aynı zamanda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da ağabeyi. Yılmaz evli ve 3 çocuk babası.

 

Başbakan Valileri kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte yeni atanan valileri kabul etti. Başbakanlıktaki kabule Sivas’taki şehit cenazesi nedeniyle Kırıkkale’ye atanan Vali Ali Kolat katılmazken, Malatya’ya atanan Vasip Şahin ile Düzce’ye atanan Adnan Yılmaz yan yana durdu.

 

Adnan Yılmaz, görevine başladı.

Valiler kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinden Düzce Valiliği`ne atanan Adnan Yılmaz için valilik önünde karşılama töreni düzenledi.

Yılmaz, tören mangasını selamlayarak, kendisini karşılayan kaymakamlar, daire müdürleri ve valilik personeliyle tokalaştı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlette devamlılığın esas olduğunu belirterek, "Bizde de bayrak yarışı esastır. Benden önceki arkadaşımdan bayrağı devraldık. Daha çok koşacağım. Benden sonraki arkadaşım da benden sonra daha çok koşacak. Böylelikle Düzcemizi layık olduğu seviyeye hep birlikte çıkaracağız" dedi.

Marmara depreminin yıl dönemi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Geride kalanlara bir daha Marmara depremi gibi acılar yaşatmasın. Oradan çıkarılacak dersler de şüphesiz vardır" diye konuştu.

"Düzce Valiliği görevimi tamamladığımda yüreklerde bir hoş seda bırakabilirsem kendimi bahtiyar göreceğim" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hizmet yarışı için buradayız. Bu bayrağı biz taşıyacağız, birlikte taşıyacağız. Aziz vatandaşlarımın içinden biri olacağım. Yani Düzceli olmaya talip oldum. Düzce`yi dünya ve marka şehri yapacağız ve hiç yorulmayacağız. Mevla`ya şükrediyorum, bu göreve bize layık gördüğü için. Hizmetkar olamaya geldim. Allah mahcup etmesin."

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1863


Anahtar Kelimeler: