Rafting, yeni su sporlarını peşinden getirdi

Rafting, yeni su sporlarını peşinden getirdi

Rafting, yeni su sporlarını peşinden getirdi
Gündem 4.08.2012 14:27:00 2166 0

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği, Tohma Çayı’nda rafting yapılmasıyla ilgi odağı olan ilçemizde su sporlarına merak duyanların sayısı artarken, alternatif bir aktive olarak kanoyla su kayağı da başladı.

Darende Rafting, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş, ilçeye gelen turistlerin doğa ve su sporlarıyla keyifli vakitler geçirmesi için çeşitli aktiviteler planladıklarını bildirdi.

Alternatif aktivite sunuluyor

DRAFT Başkanı Celalettin Ateş bölgeden sporcu yetiştirmek amacıyla 2 haftalık eğitim programı düzenlediklerini belirtti. Raftingin ardından Tohma Çayı’nda kanolarla su kayağı yapılabilmesi amacıyla Kano Federasyonu eğitmenleri tarafından uygulamalı eğitimler verildiğini dile getiren Ateş; “Rafting gibi kanoyla su kayağının da ilgi görmesini bekliyoruz. İlçemize gelen konuklar alternatif aktivitelerle doğal ortamlarda unutulmaz anlar yaşayarak ayrılıyor. Gruplar halinde olduğu gibi bireyler de kanoyla Tohma Çayı’nda yaz serinliğinin tadını çıkaracak” dedi.

Eskimo’yu öğrendiler

Eğitimler sırasında Kudret Havuzu’nda denge, eskimo adı verilen suda dönüş tekniği Tohma Çayı’nda sağa sola dönüşler hakkındaki teknikler uygulamalı olarak anlatıldı. Kursa Bolu, Ankara, Sivas, Rize, Kahramanmaraş, Kayseri ve Malatya’dan 10 kişi katıldı. 

Rize Çaykur Spor Kulübü Kano Eğitmeni Milli Sporcu Ahmet Avcı ile Kano Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hanifi Üzüm kursa katılanlara eğitimler verdi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1753


Anahtar Kelimeler: