Başkaya yolunda büyük çalışma

Başkaya yolunda büyük çalışma

Başkaya yolunda büyük çalışma
4.08.2012 14:26:00 16239 0

Darende’ye bağlı çok sayıda köyün kullandığı, viraj ve dik rampaları ile sürücüler için tehlike oluşturan ve zaman zaman kaya düşmeleri yaşanan Irmaklı ve Başkaya köyleri arasındaki Arızgeben mevkiindeki yolun güzergahı değişiyor.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İl Özel İdaresi tarafından yapımı bir süre önce başlayan yolda incelemelerde bulundu. Kaymakam Aktaş, İlçe Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu ve Başkaya Köyü Muhtarı Osman Buluş ile vatandaşların da katıldığı incelemede yeni açılan güzergahtaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kayalık zeminde çalışılıyor

3.5 kilometre mesafedeki yeni yolun önemli bir kısmının yapıldığını belirten Kaymakam Aktaş; “İşin zor kısmı kaldı. Yolun kış aylarında kapanmaması için bazı bölgelerine dolgular yapılarak yükseltildi. Kayaları kırarak yeni güzergahı açma çalışmaları sürüyor. Araç takviyesi yapıldı, inşallah en kısa sürede yolu tamamlayarak ulaşımı daha kolay ve tehlikesiz olan yeni güzergahtan veririz” dedi.

Devlet-Vatandaş işbirliği

İl Özel İdaresi ekiplerinin özveriyle çalıştığına dikkat çeken Kaymakam Aktaş; “Eskiden beri kullanılan yolda sürekli sıkıntı yaşanıyordu, yeni açılan güzergah vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacak. Çünkü bu yol, çok sayıda köyümüzün ulaşımında kullanılıyor. Yolun yapımına devlet-vatandaş işbirliği amacıyla Başkayalı işadamı hemşehrilerimiz katkı sunacaklardır.  Bu durum ayrıca memnuniyetimizi artırmıştır, vatandaşlar devletin sunduğu imkana belli bir oranda maddi katkı ile destek olması işi daha da kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Kaymakam Aktaş daha sonra Başkaya Köyüne giderek burada vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1747


Anahtar Kelimeler: